Κατασκευή κορβέτας από  Ελλάδα - ΗΠΑ - Ισραήλ στα Ναυπηγεία Σύρου!  

Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με μεγάλη σημασία

Σε μια στρατηγική συμφωνία, που ενισχύει τη θέση της χώρας μας στην περιοχή, κατέληξαν Ελλάδα, ΗΠΑ και Ισραήλ. Οι τρεις χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή μιας κορβέτας

Όπως μετέδωσε ο στρατιωτικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου και η αμερικανική εταιρεία “Όνυξ” που τα διαχειρίζεται, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν με τα Ναυπηγεία του Ισραήλ για την συμπαραγωγή μιας υπερσύγχρονης κορβέτας με το όνομα «Θεμιστοκλής».

Κίνηση υψηλού συμβολισμού της ΕΕ: Μαζί στον ΄Εβρο Δένδιας και Μπορέλ

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που θα αναβαθμίσει το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, αλλά θα ενισχύσει και τα πολύπαθα ναυπηγεία Σύρου. Δεν είναι σαφές πάντως ακόμα για λογαριασμό ποιας χώρας θα κατασκευαστεί το πλοίο. 

Μητσοτάκης: Να εγκαταλείψει τα νεο-οθωμανικά της όνειρα η Τουρκία

ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ

Το Πολεμικό μας Ναυτικό ωστόσο συνεχίζει τις ασκήσεις του με τα πλοία που διαθέτει. Σήμερα και μέχρι την Πέμπτη, φρεγάτες, πυραυλάκατοι και υποβρύχια θα επιχειρούν και θα κάνουν βολές κοντά στην Κάρπαθο και την Κρήτη, στις περιοχές δηλαδή που οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν έρευνες και γεωτρήσεις.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ 

Μηνύματα αποφασιστικότητας στέλνει και ο Στρατός μας στον Έβρο, όπου πρόσφατα μονάδες του Δ' Σώμα Στρατού έκαναν εντυπωσιακές ασκήσεις, μαζί με ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top