Η μικρή Σοφία παλεύει να σπάσει τα δεσμά της αναπηρίας

Ο αγώνας του 7χρονου κοριτσιού έχει συγκινήσει όλους τους Έλληνες

Ένα κορίτσι μόλις εφτά χρόνων παλεύει να σπάσει τα δεσμά της αναπηρίας και να περπατήσει μόνη της. Ο αγώνας της Σοφίας έγινε ήδη αγώνας και εκείνων που προσπαθούν να μαζέψουν το ποσό που απαιτείται για να χειρουργηθεί. Τα λόγια της μικρούλας, που μίλησε στην Άννα Λίτινα, συγκινούν.

ΕΣΥ: Σώθηκε παιδάκι 10 μηνών έπειτα από δύσκολη επέμβαση στον πνεύμονα

Μεγάλη ανθρωπιστική εκδήλωση για να περπατήσει η μικρή Σοφία

Η Σοφία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση σπαστικής τετραπληγίας. Η παραμονή της στην θερμοκοιτίδα όταν γεννήθηκε, της στέρησε μια φυσιολογική ζωή. Μία επέμβαση που πρέπει να γίνει μέχρι τα εννέα της χρόνια είναι για αυτήν η μόνη λύση. 

Η κα Φλωρεντίνα Νικολάη, μητέρα της Σοφίας, δήλωσε: «Μας είπε ότι θα έχει μια μεγάλη βελτίωση 80% αποτέλεσμα. Αυτό για μένα είναι μεγάλη χαρά γιατί δυστυχώς έχω άλλο ένα παιδάκι με φάσμα αυτισμού και είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο δύσκολο είναι». H μικρή Σοφία το μόνο που θέλει είναι να γίνει καλά. Να μπορέσει να περπατήσει, να τρέξει , να κάνει ποδήλατο και να παίξει με τους φίλους της. 

Υπόθεση 10χρονης Μαρκέλλας: Φίλη της μητέρας η κοκκινομάλλα που συνελήφθη

Με σύνθημα «ελευθερώστε τη Σοφία», οργανώνεται μία μεγάλη ανθρωπιστική εκδήλωση για τη συγκέντρωση των 18.000 ευρώ, ποσό που απαιτείται για την εγχείρηση που θα γίνει στην Ελλάδα, αλλά και για τις θεραπείες που θα ακολουθήσουν, ώστε η 7χρονη να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. 

Ο κ. Γιώργος Παπαχαρίσης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Παλαιμάχων Δάφνης Δάσους Χαϊδαρίου δήλωσε: «Αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία να κινητοποιήσουμε τους εθνικοτοπικούς, αθλητικούς συλλόγους σχολεία, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αμέσως. Αυτό δείχνει και τη δύναμη της κοινωνικής συνοχής. Το ποσό είναι μεγάλο για την οικογένεια αλλά πολύ μικρό για την κοινωνία την υπόλοιπη». 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top