Άννα Βούλγαρη: Έφυγε από τη ζωή η χρυσή κληρονόμος του οίκου Bvlgari

Συλλυπητήρια από τους κατοίκους και τον δήμαρχο της Παραμυθιάς 

Αννα Βούλγαρη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η Αννα Βούλγαρη, γνωστή και ως Anna Bvlgari, η μοναδική απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήριου Βούλγαρη.

Σύμφωνα με το paramythia-online.gr, η Άννα επισκεπτόταν κάθε χρόνο την Παραμυθιά, ενώ δεν παρέλειπε με κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει, με τα καλύτερα λόγια, την πόλη από την οποία ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.

Η Άννα Βούλγαρη γνώρισε την επαγγελματική επιτυχία, αλλά και την απαγωγή, επί 35 ημέρες. «Απήγαγαν εμένα και τον γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αφτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένειά μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αφτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό», είχε διηγηθεί.

Η Aννα ήταν μητέρα τριών παιδιών και τον Μάρτιο του 2019 συναντήθηκε με αποστολή του δήμου Παραμυθιάς με σκοπό την ενημέρωση της οικογένειας για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που προσέφερε στην πόλη ο Σωτήριος Βούλγαρης, για το πώς μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο. Η ίδια είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτιρίου σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Συλλυπητήρια από τους κατοίκους και τον δήμαρχο της Παραμυθιάς 

Τα συλλυπητήρια των κατοίκων της Παραμυθίας και του Δήμου Σουλίου για τον θάνατο της Anna Bvlgari, εκφράζει με δήλωση του ο Δήμαρχος  κ. Γιάννης Καραγιάννης, ως ελαχίστου φόρο τιμής προς την ίδια και την οικογένεια της, που ευεργέτησαν τον τόπο.Ειδικότερα η δήλωση αναφέρει:

«Εκ μέρους όλων των κατοίκων του Δήμου μας καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια Βουλγαρη, για την απώλεια της Άννας.Η προσωπικότητα της Άννας, όπως και όλης της οικογένειας των ευεργετών μας, λάμπρυνε με την παρουσία της την σύγχρονη ιστορία της Παραμυθιάς άλλα και όλης της χώρας μας. Η Άννα με το συνεχή ενδιαφέρον της για την γη των προγόνων της, παρέμεινε ευεργέτης που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο και άφησε σημαντική παρακαταθήκη, τιμώντας την παράδοση των ευεργετών της Ηπείρου.Άλλα και στον χώρο των επιχειρήσεων, το ήθος της, η συνέπεια της και η επαγγελματικότητά της, αποτελούν ένα ξεχωριστό παράδειγμα.Θα την θυμόμαστε και θα την τιμούμε για πάντα. Αιωνία της η μνήμη».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top