Αιγαίο: Τουρκικές ακταιωροί παρενόχλησαν ελληνικά σκάφη

Μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από Λήμνο, Πάτμο, Χίο και Λέσβο

Η Άγκυρα μέρα με τη μέρα αποθρασύνεται όλο και περισσότερο σε αέρα και θάλασσα. Τουρκικά μαχητικά πέταξαν σήμερα πάνω από μεγάλα νησιά μας, ενώ είχε προηγηθεί ακραία πρόκληση στο θαλάσσιο χώρο των Οινουσσών.

Τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ανατολικά της Παναγιάς των Οινουσσών. Όπως φαίνεται σε δύο βίντεο - του Λιμενικού Σώματος και του "politischios.gr", το τουρκικό σκάφος κάνει αρχικά επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από ένα ελληνικό ψαράδικο που ψαρεύει ενάμισι μίλι από τις ελληνικές ακτές.  

Νέες παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά

Η παρενόχληση γίνεται μάλιστα μπροστά στα μάτια του πληρώματος σκάφους της FRONTEX που περιπολεί στην περιοχή. 

Οι επικίνδυνοι ελιγμοί των Τούρκων γύρω από τα σκάφη του λιμενικού 

Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο φτάνει σκάφος του Λιμενικού Σώματος μαζί με ένα ναυαγοσωστικό και οι Τούρκοι στέλνουν και δεύτερη ακταιωρό. Τότε, αρχίζουν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από τα ελληνικά σκάφη, αλλά και από αυτό της FRONTEX. 

Οι Τούρκοι ζητούν από όλους να φύγουν από την περιοχή, επειδή τάχα πλέουν σε τουρκικά ύδατα. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί, με το σκηνικό της πρόκλησης να κρατάει τέσσερις ολόκληρες ώρες.  

Μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά

Σήμερα, όμως, οι Τούρκοι ξεπέρασαν τα όρια και στον αέρα, όταν τουρκικά F-16 πέταξαν ακόμα και πάνω από μεγάλα κατοικημένα νησιά μας, όπως η Λήμνος, η Πάτμος, η Χίος και η Λέσβος, επιμένοντας ότι αυτά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. 

Από το μεσημέρι και μετά, τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν αρχικά πάνω από Αρκιούς, Λειψούς, Πάτμο και Αγαθονήσι, εκεί μάλιστα σε ύψος μόλις 6.000 ποδών. 

Τουρκικά F-16 «ξύρισαν» τη Λήμνο

Λίγο αργότερα πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες, τις ανατολικές ακτές της Χίου, την Παναγιά και τη Λέσβο. Ακολούθησε η Λήμνος, με τα τουρκικά μαχητικά να πετούν θρασύτατα σε ύψος μόλις 5 με 7.000 πόδια. 

Τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν συνολικά σήμερα σε Χ παραβιάσεις και ενεπλάκησαν σε Χ αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από πέντα αεροπορικές βάσεις. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top