Με μάσκες και αντισηπτικά έφυγε από το λιμάνι το πρώτο πλοίο για Κρήτη

Πρωτόγνωρες εικόνες από την πρώτη ακτοπλοϊκή μετακίνηση εν μέσω κορωνοϊού

Ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας το πρώτο ταξίδι επιστροφής στην κανονικότητα για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με δύο πλοία να αναχωρούν για Κρήτη. 

Οι 570 επιβάτες που επιβιβάστηκαν στο πρώτο πλοίο μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων, τήρησαν τις απόστασεις και φόρεσαν μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Στα καθίσματα έχουν τοποθετηθεί ειδικές ετικέτες για την τήρηση της οδηγίας ένα κατελειμμένο και ένα κενό. 

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η δήλωση που θα συμπληρώνουν οι επιβάτες στα πλοία

Νάιλον καλύπτει τα καθίσματα των αεροπορικών θέσεων που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν. Τα ελεύθερα καθίσματα έχουν περάσει από απολύμανση.

Στο εστιατόριο του πλοίου εκτός από τις ειδικές σημάνσεις στο πάτωμα, έχουν προβλεφθεί μέτρα και για το φαγητό. Τα ψωμάκια είναι κλεισμένα αεροστεγώς, τα μαχαιροπίρουνα είναι τυλιγμένα με χαρτοπετσέτες και έτοιμα στον απολυμανσμένο δίσκο. Οι σεφ φορούν γάντια και μάσκα ενώ πάνω στα τραπέζια υπάρχουν αντισηπτικά.

Η πισίνα είναι κλειστή ενώ όλες οι μπουκαπόρτες που οδηγουν στο κατάστρωμα είναι ανοιχτές έτσι ώστε επιβάτες και πλήρωμα να μην ακουμπήσουν τα πόμολα.

Κορωνοϊός: Κανένας θάνατος στη χώρα - Μόλις 4 τα νέα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι επιβάτες αφήνουν στη reception το ερωτηματολόγιο υγείας, το οποίο θα μοιράζεται σε όλα τα ταξίδια απο εδώ και πέρα. Σκοπός είναι η άμεση ιχνηλάτηση σε περίπτωση που νοσήσει κάποιος από τους επιβάτες ή το πλήρωμα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top