Κούρεμα από Δευτέρα - Αυστηρά με ραντεβού ανοίγουν τα κομμωτήρια!

Οι αλλαγές στη λειτουργία τους και οι ώρες αιχμής στο star.gr

Δείτε πώς περιέγραψε στο star.gr ο Θοδωρής Γκιώνης την επιστροφή όλων... στα κομμωτήρια

Τα πάνω κάτω έχει φέρει ο κορωνοϊός στην αγορά, με τους καταστηματάρχες να λαμβάνουν o ένας μετά τον άλλον τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να υποδεχθούν τους πελάτες στη μετά καραντίνα εποχή. 
Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα με απελευθερωμένο ωράριο, ενώ όπως δηλώνει στο star.gr o κομμωτής Θοδωρής Γκιώνης «το τηλέφωνο για ένα ραντεβού δεν σταματά να χτυπά».

Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση

Μετά από περίπου 45 ημέρες με κλειστά κομμωτήρια έχουν μαζευτεί πολλά… κεφάλια για περιποίηση, με τους επαγγελματίες του κλάδου να εμφανίζονται ωστόσο αποφασισμένοι να τηρήσουν αυστηρά σειρά προτεραιότητας, με βάση τα ραντεβού.
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαχειριστείς τον κόσμο, καθώς πολλοί προβάλλουν διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να κλείσουν πρώτοι ραντεβού», είπε ο κ. Γκιώνης.
Όπως πρόσθεσε κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι παλιοί πελάτες ή ότι δεν θα πάρει πολλή ώρα η εξυπηρέτησή τους. «Υπάρχουν όμως και λόγοι πολύ συγκεκριμένοι τους οποίους σέβομαι αν και δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Για παράδειγμα υπάρχει πελάτισσα που παντρεύει την κόρη της, αλλά δεν μπορώ να κάνω ούτε αυτή την εξαίρεση», τόνισε.

Θεσσαλονίκη: Το ωράριο των φαρμακείων από τη Δευτέρα

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και για εμάς καθώς ο κόσμος ήταν σπίτι του για τουλάχιστον ένα μήνα», συμπλήρωσε αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στις βαφές. «Είναι προτεραιότητα όλων των γυναικών, όπως και το κούρεμα των ανδρών που πρόκειται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.  Θα τα βολέψουμε με μεγάλες αποστάσεις στα ραντεβού», είπε ο κ. Γκιώνης.  

Μετά την απελευθέρωση του ωραρίου, ο ίδιος επέλεξε να λειτουργήσει το κομμωτήριό του από τις 8 το πρωί έως 9 το βράδυ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ραντεβού, ώρες αιχμής αναμένονται το διάστημα από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.
Την ίδια στιγμή, έκδηλη ήταν η ανησυχία του για τις περιπτώσεις που θα κληθεί να διαχειριστεί μόλις ανοίξει το κομμωτήριο, καθώς το διάστημα που «πειραματίστηκαν» με το ψαλίδι, τις βαφές και την ξυριστική μηχανή όσοι έμειναν σπίτι, ήταν αρκετό.

«Θα δούμε τα πάντα… Έχουμε πολλά παραδείγματα ακόμη και με φωτογραφίες που μας στέλνουν οι οποίες δείχνουν πώς έχουν κουρέψει οι σύζυγοι τους κυρίους τους, αλλά και γυναίκες που πείραξαν πολύ τα χρώματα στα μαλλιά τους… Κι εκεί θα δυσκολευτούμε πολύ… γι’ αυτό είναι ακόμη πιο αραιωμένα τα ραντεβού», είπε.

 Κορωνοϊός: Αυξημένη η ζήτηση προστατευτικών μασκών

Λιγότεροι πελάτες ανάλογα με τα τ.μ.

Σύμφωνα με το 1ο από τα 7 στάδια ανοίγματος των καταστημάτων υπάρχουν περιορισμοί στα άτομα που επιτρέπονται να βρίσκονται στο χώρο, ανά τ.μ. «Το δικό μου κατάστημα είναι γύρω στα 170 τ.μ., οπότε με βάση τα μέτρα προστασίας και τα τ.μ. είμαστε στην κατηγορία των 15 ατόμων. Έχω μοιράσει το προσωπικό σε δύο βάρδιες, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να μην υπάρχει συνωστισμός.

Υπό κανονικές συνθήκες δουλεύουμε 24 άτομα, οπότε θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε 30 και 40 άτομα, ενώ τώρα μόλις το 1/3 αυτών δηλαδή  7-10 άτομα. Δεν μπορούμε παραπάνω, γιατί θα συμπίπτουν μεταξύ τους» ανέφερε ο κ. Γκιώνης.

Παράλληλα, εξήγησε πως καθώς μία τεχνική ή μία βαφή στα μαλλιά χρειάζεται μιάμιση ή δύο ώρες, ο ίδιος θα αδυνατεί πλέον να βάλει κάποιο άλλο ραντεβού ταυτόχρονα.

Ποια καταστήματα ανοίγουν, πότε και με ποιους περιορισμούς- Αναλυτικά

Στα 2 μέτρα οι πελάτες- Με μάσκες και γάντια όλοι στα κομμωτήρια

Υποχρεωτική καθίσταται πλέον η χρήση μάσκας και γαντιών σε κουρεία και κομμωτήρια τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους πελάτες. «Θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες και γάντια. Έχουμε προμηθευτεί και αντισηπτικά. Τα πάντα είναι ήδη στο χώρο. Θα παρέχουμε και στον κόσμο ό,τι χρειάζεται», ανέφερε ο κ. Γκιώνης προσθέτοντας ότι πρόθεση της επιχείρησης είναι να απορροφήσει αυτό το έξτρα κόστος.

Μάσκες μιας χρήσης κατά του κορωνοϊού made in Greece, στο star.gr

Ερωτώμενος για την υποχρεωτική τήρηση απόστασης 2 μέτρων ανάμεσα στους πελάτες, απάντησε ότι ήδη έχει αφαιρεθεί μία καρέκλα ανάμεσα σε κάθε θέση εργασίας προκειμένου να επιτευχθεί.

Αναφορικά με τα σεσουάρ, ο κ. Γκιώνης εξήγησε ότι αν και κρίθηκαν επικίνδυνα για τη διασπορά του κορωνοϊού και συνεπώς απαγορεύτηκαν σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, στην Ελλάδα υπήρξαν μόνο συστάσεις για προσεκτική χρήση, αφού με το πιστολάκι ο αέρας φεύγει παντού στο χώρο. «Θα το χρησιμοποιήσουμε κανονικά εφόσον πλέον θα τηρούμε και τις αποστάσεις ασφαλείας. Από τη στιγμή που έχουν απομακρυνθεί οι καρέκλες, το πιστολάκι όσο αέρα κι αν έχει, δεν θα είναι τόσο επικίνδυνο», σημείωσε.

Αυτή είναι η μάσκα που απαγορεύεται να φοράμε

Πώς κλείνουμε σωστά τα ραντεβού

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την επιστροφή στην κανονικότητα, όλα τα ραντεβού πρέπει να είναι γραμμένα σε κατάλογο και διαθέσιμα προς επίδειξη ανά πάσα στιγμή στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Παράλληλα, περιορίζεται ο χώρος αναμονής. 

«Υπάρχει η παράκληση όταν καλούν για τα ραντεβού, να μην συνοδεύονται οι πελάτες κατά την επίσκεψη στο κομμωτήριο, καθώς όποιος κι αν έρθει μαζί τους θα αναγκαστεί να περιμένει έξω. Επίσης, τονίζουμε τη συνέπεια στα ραντεβού, αφού όποιος αργήσει δεν θα εξυπηρετηθεί προκειμένου να μην πάει πίσω ο προγραμματισμός», σημείωσε ο κ. Γκιώνης.

Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει σε 13 ευρωπαϊκές χώρες

Βγαίνουμε από την καραντίνα... η κρίση συνεχίζεται

Αναφορικά με το βαθμό που ο κορωνοϊός και η καραντίνα έπληξαν τον κλάδο το διάστημα που έμειναν κλειστά τα κουρεία και τα κομμωτήρια, ο κ. Γκιώνης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος. «Τα έξοδα τρέχουν όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας. Υπάρχει μία ανησυχία για το μέλλον, καθώς κάποια στιγμή σε ένα δύο μήνες και με το επίδομα καλοκαιριού, θα βρεθούν να είναι περισσότερα. Η δουλειά θα είναι σίγουρα πιο μειωμένη» είπε και εξήγησε:

«Τώρα θα περάσουν όλες οι γυναίκες από το κομμωτήριο, αλλά ως επαγγελματίας δεν θα έχεις την επανάληψη αυτή που θα είχες σε κανονικές συνθήκες. Η γυναίκα θα φοβάται και θα πρέπει να μοιράσει και τα χρήματά της και κάπου αλλού αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top