Κορωνοϊός: Στους 136 οι νεκροί - 17 νέα κρούσματα, 2.534 συνολικά

43 άνθρωποι βρίσκονται σε ΜΕΘ

Στους 136 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη «μάχη» το τελευταίο 24ωρο, ενώ ανακοινώθηκαν 17 νέα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Δύο ακόμα θάνατοι - Στους 136 οι νεκροί

Τα δύο τελευταία θύματα είναι ένας 80χρονος, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος και είχε υποκείμενο νόσημα και μια 59χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και έπασχε και εκείνη από υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνονται οι γάμοι και τα βαφτίσια το καλοκαίρι

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείυ Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας ανήλθε σήμερα στα 2.534. Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 580 συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ άλλα 1.228 συνδέδονται με ήδη γνωστά κρούσματα. 

Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και τα εργαστήρια

Συνολικά 43 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, η διάμεση ηλικία των οποίων είναι τα 67 έτη. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ακόμη, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα συμπτώματα του ιού

Αναφερόμενος στα συμπτώματα του κορωνοϊού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε πως περιλαμβάνουν κυρίως κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης όσφρησης και πως τα συμπτώματα εμφανίζονται σε 3-7 ημέρες. 

Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολίων, ο κ. Τσιόδρας είπε πως η επανέναρξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα γίνει σταδιακά με συνεκτίμηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top