Τραγωδία Θεσσαλονίκη: «Δε θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα»

Τι είπε στον εισαγγελέα ο 62χρονος παιδοκτόνος

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, άσκησε η εισαγγελεας σε βάρος του 63χρονου που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 32χρονο γιο του, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ο δράστης παραπέμθηκε να απολογηθεί στον πέμπτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του

«Με χτύπησε. Έφαγα πολλές… Θόλωσα! Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα», είπε στον εισαγγελέα ο 63χρονος, ο οποίος είχε εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα στο πρόσωπό του. 

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ν. Βαλεργάκη είναι μετανιωμένος κι εύχεται να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω. 

«Όλα έγιναν πάνω στον καβγά. Ο δράστης είναι άσχημα χτυπημένος. Όπως είπε και ο ίδιος θόλωσε και πυροβόλησε με την καραμπίνα», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Ο παιδοκτόνος φέρεται να είπε στον εισαγγελέα πως προέβη στην πράξη εν βρασμώ ψυχής καθώς η κατάσταση στο σπίτι με τους συνεχείς καβγάδες είχε φτάσει στο απροχώρητο.

«Ξεψύχησε στα χέρια μου»

Γείτονας που προσπάθησε να χωρίσει τους δύο άνδρες μίλησε στην εκπομπή, περιγράφοντας καρέ καρέ όσα διαδραματίστηκαν έξω από το σπίτι της οικογένειας.

«Το θύμα είχε πάρει ένα σιδηρολοστό και απειλούσε τη μητέρα του. Πήγα, του πήρα τον λοστό, προσπάθησα να τον απομακρύνω από το σπίτι του και να τον ηρεμήσω. Κάποια στιγμή βγήκε έξω ο πατέρας του και όταν τον είδε έγινε και πάλι έξαλλος. Πήγε προς το μέρος του και άρχισε να τον γρονθοκοπά άγρια. Το απομάκρυνα ξανά, ο πατέρας του έφυγε κι επέστρεψε, κρατώντας την καραμπίνα», είπε ο γείτονας της οικογένειας. 

Τα σκάγια τραυμάτισαν τον 32χρονο στο χέρι. Όπως λέει τον τράβηξε προς το σπίτι του για να γλιτώσουν και οι δύο. 

«Ξαφνικά άκουσα δύο ακόμα πυροβολισμούς. Ο ένας τον βρήκε στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι. Ξεψύχησε στα χέρια μου», είπε συντετριμμένος. 

Όλοι στη γειτονιά μιλούν για μια αξιοπρεπή οικογένεια που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Όλοι γνώριζαν πως το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα. Στα πρώτα χρόνια της ζωή του όλα ήταν καλά. Η οικογένεια ζούσε ήρεμα και ευτυχισμένα. Κάποια στιγμή όμως η συμπεριφορά του 32χρονου άλλαξε, έγινε βίαιη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και πως υπήρξε τοξικομανής που είχε απεξαρτηθεί. 

Συγγενής που μίλησε στην εκπομπή είπε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που χτυπούσε τους γονείς του. 

«Δεν ξέρουμε τι πρόβλημα είχε, αλλά εκεί που ήταν ήρεμος, ξαφνικά μπορούσε να γίνει θηρίο. Κανείς μας δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά εγώ το κατανοώ. Η κατάσταση ήταν δύσκολη. Ή θα έφευγε εκείνος ή κάποιος άλλος από την οικογένεια», είπε. 

Στο πλευρό του 63χρονου η σύζυγος και η κόρη του

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και η κόρη του που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τον εφιάλτη που ζουν. Τα προβλήματα με τον 32χρονο υπήρχαν εδώ και καιρό. Κανείς τους όμως δεν είχε μιλήσει γι’ αυτά.

Σύμφωνα με συγγενείς του δράστη, υπήρξε πολύ καλός πατέρας, έγινε θυσία για τον 32χρονο και στεκόταν στο πλευρό του, προσπαθώντας με όλες τις δυνάμεις του να τον βοηθήσει. 

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό όπως αποδείχθηκε, καθώς ο Γολγοθάς τον οποίο ανέβαιναν αυτοί οι γονείς οδήγησε σε μια οικογενειακή τραγωδία. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top