Ασθενείς για κλινική: «Δεν μας ενημέρωσαν, το μάθαμε από την τηλεόραση»

Έλεγχος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Έχασαν τον ύπνο τους ασθενείς, οι συγγενείς τους αλλά και οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι με τα 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και τους τρεις νεκρούς.

Το πρωί της Παρασκευής οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς, ενώ την κλινική επισκέφθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 

Καταγγελίες ασθενών: «Δε μας ενημέρωσαν για τα κρούσματα, το μάθαμε από την τηλεόραση»

Ανάστατοι είναι τόσο οι αιμοκαθαρώμενοι που επισκέπτονται συχνά την κλινική όσο και οι συγγενείς τους. Όπως καταγγέλουν κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι υπήρχαν κρούσματα στην κλινική. «Τίποτα δεν ξέραμε. Το μάθαμε από την τηλεόραση» είπαν. 

Κλινική Περιστέρι: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι φάκελοι των ασθενών

Ο ασθενής μηδέν της κλινικής πήγε με πυρετό και δύσπνοια για αιμοκάθαρση πριν από τρεις ημέρες, την Τρίτη του Πάσχα. Μεταφέρθηκε στο Θριάσιο και βγήκε θετικός. 

Διευθυντής κλινικής: «Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ»

Όπως είπε ο διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής, ο ΕΟΔΥ έιχε ενημερωθεί. «Άλλωστε ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, από εκεί και πέρα είναι θέμα της υπηρεσίας του ΕΟΔΥ. Να ενημερώσουμε 30. 000 κόσμο που έρχεται στην κλινική το μήνα;» είπε. 

Παράλληλα, ένταση δημιουργήθηκε έξω από την κλινική, όταν περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν υπέρ της επίταξης όλων των ιδιωτικών κλινικών. Επένεβη η αστυνομία.

Έλεγχος της ΕΑΔ στην ιδιωτική κλινική 

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αυτεπαγγέλτως και κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργείο Υγείας διενήργησε έλεγχο στην Ιδιωτική Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι», που βρίσκεται στο Περιστέρι με σκοπό τη διερεύνηση της συμμόρφωσης της εν λόγω επιχείρησης με τις κείμενες διατάξεις που διέπουν το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών δημόσιας υγείας, με επίκεντρο την εφαρμογή των μέτρων που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης του SARS COV 2.

Υγειονομική βόμβα η κλινική Ταξιάρχαι - Καταγγελίες για το πώς λειτουργούσε

Από τον επιτόπιο έλεγχο των Επιθεωρητών - Ελεγκτών κατεγράφησαν αρχικές διαπιστώσεις σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας της ΙΓΝ και ιδιαίτερα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ενώ ζητήθηκαν και σειρά εγγράφων και λοιπών ελεγκτικών πειστηρίων.

Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και για όλες τις ενέργειες υπάρχει επικοινωνία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με το Υπουργείο Υγείας.

Η ΕΑΔ προγραμματίζει ελέγχους και σε άλλες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και ιδιωτικών δομών παροχής υπηρεσιών υγείας με αντικείμενο την αξιολόγηση της συμμόρφωσής τους με τους κανόνες και τα μέτρα αποφυγής διασποράς του ιού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top