Υγειονομική βόμβα στον Πειραιά: Σχεδόν 120 κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, περισσότερα από 120 δείγματα που ελήφθησαν από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» που βρίσκεται σε καραντίνα στον Πειραιά βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Και δεύτερος ναυτικός του «Ελ. Βενιζέλος» στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές κάποια από τα κρούσματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν, αφού ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι ναυτικοί φέρεται να είναι σε απομόνωση στις καμπίνες τους. Έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες, υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου, ενώ ήδη στο πλοίο που απαριθμεί 11 καταστρώματα, υπάρχουν χώροι καραντίνας.

Τα δείγματα των 383 επιβαινόντων ελήφθησαν την Τετάρτη από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά τον εντοπισμό αρχικά 20 κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: Στους 52 οι νεκροί – Ξεψύχησε 78χρονη από την Πέλλα

Στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και οι άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε ναυλωθεί και μετέφερε ναυτικούς για να επανδρώσουν άλλο πλοίο στην Ισπανία, βρισκόταν εδώ και ημέρες αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά λόγω των περιοριστικών μέτρων για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρώτος γιατρός με κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ

Το είχε ναυλώσει εταιρεία της Μάλτας με Τούρκο ιδιοκτήτη, ώστε να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες, προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να καταπλεύσει ούτε στην Ισπανία λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία, αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top