Αποκλειστικό Star:Υπό διερεύνηση το μπλοκάρισμα της καταιγίδας κυτταροκινών

Τι είπε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Star

Εάν πράγματι Έλληνες επιστήμονες μαζί με ξένους συναδέλφους τους, καταφέρουν να λειτουργήσει πιο σωστά το ανοσοποιητικό και να μην παράγονται πολλά κύτταρα που κλείνουν τους αεραγωγούς στα πνευμόνια μας και δε φτάνει το οξυγόνο, θα είναι μια πολύ σημαντική νίκη στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού. Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας πρωτοπορεί σε αυτή τη μάχη.

Μόνο στο Star- Γαλλία: Eλπίδες για τον κορωνοϊό από την υδροξυχλωροκίνη!

O Πρύτανης κ. Θάνος Δημόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εξήγησε ότι σε ορισμένους ασθενείς ο ιός προκαλεί μια πολύ μεγάλη ενεργοποίηση του ανοσολογικού συστήματος, τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών».

«Αν αυτές οι κυτταροκίνες αφεθούν ελεύθερες να δράσουν, είναι πιθανό σε ορισμένους ασθενείς να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτες βλάβες, όχι μόνο στους πνεύμονες αλλά και σε άλλα όργανα, μέσω της έντονης φλεγμονής που προκαλούν» σημείωσε ο κ.Δημόπουλος.

Ομάδα καθηγητών στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με ανοσολόγους, ρευματολόγους και κέντρα στην Ολλανδία και τη Γερμανία, είναι σε φάση να ελέγξουν κατά πόσο το μπλοκάρισμα των κυτταροκινών μπορεί να σταματήσει αυτή την «καταιγίδα κυτταροκινών».

Αυτή είναι η τρίτη προσέγγιση προς διερεύνηση, μετά τα αντιικά φάρμακα που είναι σε ήδη σε χρήση και τη χλωροκίνη για την οποία γνωρίζουμε ότι σταθεροποιεί τα κύτταρα του πνεύμονα.

Δείτε το ρεπορτάζ και ολόκληρο το κεντρικό δελτίο του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top