Ιερά Σύνοδος: Ανοικτοί οι ναοί για κατ' ιδίαν προσευχή

Αναβάλλονται όλες οι λειτουργίες- Τέλος οι γάμοι και οι βαπτίσεις

Τα μέτρα που λαμβάνει και η ηγεσία της Εκκλησίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή του λοιμοξιωλόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊο, Σωτήρη Τσιόρδα.

Κορωνοϊός: Τι συζητήθηκε στην Ιερά Σύνοδο παρουσία Τσιόδρα

Αποφασίστηκε λοιπόν, οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί αλλά μόνο για ατομική προσευχή. Επίσης, αναβάλλονται όλες οι λειτουργίες καθώς και τα μυστήρια γάμων και βαπτίσεων. Ακόμη, κλήθηκαν οι ηλικιωμένοι πιστοί και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να παραμένουν σπίτια τους.

Ειδικότερα:

1. Οι ιεροί ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών.

2. Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας θα γίνεται λιτά από την ερχόμενη Κυριακή 22 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου 11 Απριλίου, από τις 7:00 με 8:00 π.μ., αλλά και τη γιορτή του Ευαγγελισμού. 

3. Αναβάλλονται προσωρινά όλες οι καθημερινές ιερές Ακολουθίες και όλα τα προγραμματισμένα μυστήρια Βαπτίσεως και Γάμου. (Σε περίπτωση η τέλεση των μυστηρίων θα γίνεται με την παρουσία αποκλειστικά και μόνο των γονέων, του αναδόχου και του παρανύμφου).

4. Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του ιερού ναού με την παρουσία μόνο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου. Με τον ίδιο τρόπο θα τελούνται και τα μνημόσυνα μόνον στον τάφο των κεκοιμημένων.

«Ο καθένας πρέπει να αισθάνεται σαν να είναι φορέας του συγκεκριμένου ιού, τον οποίο οφείλει να μη μεταδώσει στον διπλανό του και ως εκ τούτου πρέπει να προφυλάξει τους συνανθρώπους του και τον εαυτό» σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

«Προτρέπει τούς χριστιανούς μας κάθε βράδυ από τις 10:00 μέχρι τίς 10:15 να προσεύχονται μαζί μας στα σπίτια τους υπέρ της καταπαύσεως, του πειρασμού και της νόσου και υπέρ της ενισχύσεως του θυσιαστικού έργου των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των επιστημόνων - ερευνητών τούς όποιους και ευγνωμόνως ευχαριστεί και ευλογεί».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top