Σε καραντίνα τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά εξαιτίας του κορωνοϊού

Στην Καστοριά δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό

Στο χωριό Δαμασκηνιά της Κοζάνης, φαίνεται ότι ένα μνημόσυνο προκάλεσε την έξαρση του κορωνοϊού, καθώς έφτασαν στο χωριό επισκέπτες από κοντινές πόλεις.

Το χωριό ειναι αρκετά απομονωμένο για να έχει ορφανό κρούσμα και το μόνο συμβάν που έγινε εκεί ήταν ένα μνημόσυνο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χρήστος Ζεύκλης.   

ΕΚΑΒ: Διασώστης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο χωριά έχουν κηρυχθεί επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε καραντίνα από τις 17:00 το απόγευμα σήμερα, ενώ περιπολικά βρίσκονται στις εισόδους για να ελέγχουν τη διέλευση.  

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη με βίντεο για κορωνοϊό: Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες

Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος και η Περιφέρεια θα φροντίσουν την τροφοδοσία των κατοίκων με φάρμακα και τρόφιμα, αλλά και ότι άλλο ενδεχομένως χρειαστούν. Προβλέπεται συνδρομή της ατυνομίας, αλλά και της πυροσβεστικής για έκτακτες μεταφορές τους. 

Οι περισσότεροι κάτοικοι στα δύο χωριά ειναι ηλικιωμένοι, ενώ σύμφωνα με τον δήμο στον οικισμό της Δαμασκηνιάς, με πληθυσμό 60 άτομα, υπάρχουν δέκα κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Πώς και ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν ειδική αποζημίωση

Οι φορείς της Καστοριάς ζητούν να μπει σε καραντίνα η πόλη

Την ίδια ώρα, στην κοντινή Καστοριά, οι φορείς κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου και ζητούν να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να μπει σε καραντίνα.

Δείτε τι είπε στο Star o Λάζαρος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.

«Πρέπει να επιβληθούν από τις αρχές η μορφή καραντίνας ό,τι προβλέπει το πρωτόκολλο πολιτικής προστασίας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος.  

Τα κρούσματα στην Καστοριά έχουν φτάσει στα 16, εκ των οποίων τα οκτώ μέσα στο νοσοκομείο, ενώ 40 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα. 

Ήδη στην Καστοριά δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top