Κορωνοϊός: Πώς θα προστατευτούν οι ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας

Χρηστικές συμβουλές από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα

Χρηστικές συμβουλές για το πως θα προστατέψουμε από τον κορωνοϊό τα ηλικιωμένα άτομα τα οποία βρίσκονται στο κοντινό μας περιβάλλον, έδωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. 

Θεσσαλονίκη: Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στον Εύοσμο

Ο κος Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι η πιο ευαίσθητη ομάδα είναι οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα, καθώς όπως είπε ο κορωνοϊός σε αυτούς είναι πιθανόν να δώσει μια βαρύτερη εικόνα νόσησης απ’ ότι σε νεότερους ανθρώπους ή παιδιά, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πρώτη φάση διασποράς του ιού και θα πρέπει όλοι να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους. 

Χρηστικές συμβουλές

•    τους προφυλάσσουμε από τη δική μας ίωση είτε αυτή είναι γρίπη είτε ο,τιδήποτε άλλο συμπεριλαμβανομένου ενδεχομένως και του κορωνοϊού.

•    Αποφεύγουμε χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά στο πρόσωπο και δεν τους αφήνουμε να πάνε στα νοσοκομεία παρά μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος 

•    Είναι σημαντικό, άνθρωποι με χρόνια νοσήματα να παίρνουν σωστά τα φάρμακά τους, καθώς αυτό βοηθά στη ρύθμιση του νοσήματός τους και τους προφυλάσσει περισσότερο από τυχόν επιπλοκές των ιώσεων.

•    Δεν τους αφήνουμε να συναθροίζονται σε κλειστούς χώρους για πάνω από 15 λεπτά.

Κορωνοϊός: Επτά παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Στη συνέχεια ο κος Τσιόδρας τόνισε πως δεν έχουμε μπει ακόμα στη δεύτερη φάση διασποράς του ιού, ενώ δεν απέκλεισε αυτό να συμβεί σε κάποιες εβδομάδες από σήμερα. «Το να μείνει κάποιος σπίτι δεν αρκεί. Στη φάση αυτή και εφόσον υπάρχουν συμπτώματα που επιδεινώνονται, οι οικείοι του ανθρώπου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα θα πρέπει να αναζητήσουν έγκαιρα ιατρική βοήθεια. Αν κάποιος είναι πιο σοβαρά θα έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα σε νοσηλεία, κάτι που θα καθορίσουν οι υπηρεσίες υγείας».

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα πρόληψης-Kλείνουν 28 σχολεία στην Αττική!

Αναφερόμενος στις ομάδες υψηλού κίνδυνου είπε ότι εκτός από τα ογκολογικά περιστατικά, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι ασθενείς με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, οι υπερτασικοί αλλά και οι διαβητικοί

Τέλος αναφέρθηκε στην περίθαλψη των ευπαθών ομάδων εφόσον εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα ή επιπλοκές λόγω του κορωνοϊού, είπε ότι ήδη εξετάζεται ο τρόπος που θα καλυφθούν οι ασθενείς αυτοί σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top