Κορωνοϊός: Επτά παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Τα έκτατα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία

Επτά παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Πάπας υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα;

Σε καλή κατάσταση οι επτά νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχουν ελεγχθεί 270 επαφές των επτά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και έχουν γίνει 570 διαγνωστικοί έλεγχοι.

Όσον αφορά στους δύο ανθρώπους που επαναπατρίστηκαν από την Ιαπωνία, μετά από επαναλαμβανόμενους αρνητικούς ελέγχους στον ιό, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Τα σχολεία έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες. Τα 14 από αυτά περιλαμβάνουν παιδιά τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τα άλλα 14 όπου οι μαθητές είχαν πάει εκδρομή σε πληττόμενες περιοχές. 

Μέχρι στιγμής, 66 χώρες έχουν αναφέρει νέες περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι. Στην Ιταλία, τα κρούσματα ανέρχονται σε περισσότερα απόι 2.000 και οι νεκροί είναι 52. 

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα πρόληψης-Kλείνουν 28 σχολεία στην Αττική!

Σε πολλές χώρες, η νόσος δεν ανιχνεύεται είτε λόγω έλλειψης εξοπλισμού είτε λόγω πολύ ήπιων συμπτωμάτων. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top