Κορωνοϊός: Στην Αθήνα οι 100 μαθητές του Κολλεγίου-Οι 5 με πυρετό και βήχα

Θα υποβληθούν σε εξετάσεις σε νοσοκομείο αναφοράς

Δείτε στο video όσα μετέδωσε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την άφιξη των 100 μαθητών του Κολλεγίου Ψυχικού στην Αθήνα

Στην Αθήνα επέστρεψαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι 100 μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού. Τα παιδιά βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο «Αττικόν».

Κορωνοϊός: Επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού από το Λονδίνο

Κατά την άφιξή τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο υγειονομικό του αεροδρομίου, όπου τους έγιναν ερωτήσεις από το ιατρικό προσωπικό και εξετάστηκαν με θερμόμετρο. Παράλληλα τα επισκέφτηκε ειδική ομάδα του ΕΟΔΥ προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Covid-19: Ποιες είναι οι κατάλληλες μάσκες και πώς να τις χρησιμοποιήσετε

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέντε από τους μαθητές παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό. Αποφασίστηκε να πάνε στα σπίτια τους και σήμερα να σπεύσουν σε νοσοκομεία αναφοράς προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, ή αν πρόκειται για γρίπη ή μία απλή ίωση.

22 χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και ένας άλλος μαθητής. Τα παιδιά εμφάνισαν ήπια συμπτώμτα, ενώ οι βρετανικές Αρχές τα υπέβαλαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Ωστόσο τα αποτελέσματα στη Μεγάλη Βρετανία βγαίνουν μέσα σε 5-6 ημέρες. Ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, εκτιμά ότι θα έχει νωρίτερα τις απαντήσεις, ώστε να δουν πώς θα χειριστεί την κατάσταση τόσο με τα παιδιά που βρίσκονται ακόμα στο ξενοδοχείο τους στο Λονδίνο, όσο και με το σχολείο που έκλεισε μετά την ιχνηλάτηση των επαφών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι 100 μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο. Κατά την διάρκεια της εκδρομής τους, η ητέρα της μαθήτριας, που νοσηλεύεται στο Αττικόν, εντοπίστηκε με τον COVID-19, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να κινητοποιηθούν οι Αρχές.

Χθες έγινε γνωστό πως το  το τεστ για κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε το άλλο παιδί της 40χρονης ασθενούς, βγήκε αρνητικό.

Η διαδρομή που ακολούθησαν η 40χρονη μητέρα και η κόρη της

Όπως έγινε γνωστό η 40χρονη είχε ταξιδέψει την περασμένη Παρασκευή με την κόρη της στο Μιλάνο, ώστε να συμμετάσχουν στο «Open Day» του Πανεπιστημίου του Bocconi. Μαζί τους ήταν μία ακόμα μητέρα με την κόρη της. 

Οι τέσσερίς τους επέστρεψαν το Σάββατο και την Κυριακή τα δύο κορίτσια ταξίδεψαν με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους για Λονδίνο στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής του Κολλεγίου Ψυχικού. 

Εκεί ενημερώθηκαν ότι η 40χρονη έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και προκλήθηκε αναστάτωση μεταξύ μαθητών και καθηγητών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top