Έδιωξαν Κασιδιάρη και Λαγό από την πορεία για το μεταναστευτικό

«Έξω οι φαασίστες» φώναζαν οι διαδηλωτές

Συλλαλητήριο μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν νησιώτες

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των κατοίκων των νησιών που διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, όταν εμφανίστηκαν εκεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός. 

Όταν τους είδαν οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν «έξω τώρα η Χρυσή Αυγή», «είστε ναζί, ξεφτίλες», «έξω οι φασίστες».

 

 

Μάλιστα την ώρα του επεισοδίου ένας από τους διοργανωτές φώναζε από τον τηλεβόα ότι είναι άμεση η ανάγκη για αποσυμφόρηση των νησιών και πως αυτή θα είναι μια θετική εξέλιξη και για τους νησιώτες και για τους πρόσφυγες. 

Τότε κάποιος από την πλευρά της Χρυσής Αυγής φώναξε πως δεν υπάρχουν πρόσφυγες και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να στραφούν «στον προδότη Κουτσούμπα», λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Θα γίνεται μειονότητα στον τόπο σας». Η απάντηση ήρθε γρήγορα από τους νησιώτες που τους φώναξαν:

«Δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα των νησιωτών οι χρυσαυγίτες».

Με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων δε δόθηκε συνέχεια και η διαδήλωση συνεχίστηκε κανονικά. 

Αυτή τη στιγμή, κλειστή είναι η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Hilton, λόγω της συγκέντρωσης

Μόρια: Αναβιώνουν ασθένειες που είχαν ξεχαστεί για χρόνια στην Ελλάδα

Το ραντεβού ήταν στις 10:00. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει καλέσει όσους κατάγονται από τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, αλλά μένουν στην Αθήνα να δώσουν το παρών και να διαμαρτυρηθούν για τις πρακτικές της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.

Καζάνι που βράζει η Μυτιλήνη - Επτά συλλήψεις για «ελέγχους» στους δρόμους

Με ψήφισμά τους 12 Διοικητικά Συμβούλια Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής στηρίζουν τη σημερινή κινητοποίηση, ζητώντας την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την κατάργηση όλων των δομών στα συγκεκριμένα νησιά.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μανταμάδο εναντίον της επίταξης 261 στρεμμάτων, στη θέση Καράβα - Καβακλή, για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top