Καιρός: Έρχεται παγωνιά τις επόμενες ημέρες - Ισχυροί βοριάδες στα πελάγη

Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές – Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου

κρύο στην Αθήνα

Κρύο με το… «καλημέρα» μας είπε ο καινούργιος χρόνος, με τον πρώτο μήνα του νέου έτους να μετρά ήδη δύο ψυχρές εισβολές και να προετοιμάζεται για μία τρίτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, τις επόμενες 4-5 ημέρες ο υδράργυρος θα πέσει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τη μέση τιμή για την εποχή.

Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Αν και το κρύο θα επικρατήσει για περίπου μία εβδομάδα, τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως «θα είναι ελάχιστες εκείνες οι περιοχές που θα δεχτούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές βροχές (κυρίως Κρήτη) ή ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις (την Κυριακή στην ορεινή Ήπειρο, στην ορεινή Δυτική Μακεδονία και στην ορεινή δυτική Θεσσαλία, αλλά και πάλι μικρή η πιθανότητα να συμβεί αυτό)» αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως τονίζει, «κατά βάση  θα επικρατήσει η παγωνιά, οι βοριάδες και οι αρνητικές θερμοκρασίες σε αρκετά ορεινά η ακόμη και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Ισχυροί βοριάδες στα πελάγη

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, ο κύριος λόγος που η αίσθηση του κρύου στο ανθρώπινο σώμα θα είναι κάπως έντονη είναι οι ισχυροί βοριάδες που ιδιαιτέρως στο Αιγαίο θα αγγίζουν τις επόμενες ημέρες τα 7 και πιθανότατα ακόμη και τα 8 μποφόρ. Οι περιοχές που θα γίνει λίγο πιο έντονο το κρύο λόγω των βοριάδων θα είναι η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος αλλά και οι περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

Περιμένουμε ψύχος στα τέλη του μήνα

«Έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες διάφορες απόψεις από Μετεωρολόγους που επιμένουν ότι θα έρθει Σκανδιναβικό ψύχος στα τέλη του μήνα ή και κάποιοι άλλοι που επιμένουν ότι δεν θα έρθει τελικά. Καλό είναι να μην υπάρχουν τέτοιες διαφωνίες και να αποφεύγονται οι διαδικτυακοί "τσακωμοί" μεταξύ αυτών για αυτά τα ζητήματα. Η αλήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντοτε κάπου στη μέση και επειδή μου αρέσει να κάνω ψύχραιμες τοποθετήσεις σε ότι αφορά στον καιρό, θα σας πω για άλλη μια φορά ότι ουδέποτε συνηθίζω να δίνω βάση στα μοντέλα για μετά από 6-7 μέρες διότι ο καιρός τότε παρουσιάζει χαοτικό χαρακτήρα και επομένως δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει την περαιτέρω εξέλιξη του. Για οτιδήποτε κρίνω ότι πρέπει να σας ενημερώσω τις επόμενες μέρες, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνω και θα ενημερωθείτε πρώτοι και αναλυτικά» διευκρινίζει ο Γιάννης Καλλιάνος,
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top