Καταδικάστηκε για αρπαγή του 4χρονου παιδιού του

Το πήρε η γιαγιά του και το πήγε στη Λιβύη... εν αγνοία της μητέρας

γιαγιά και εγγόνι

Εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας υπόθεση που αφορά αρπαγή ανήλικου αγοριού 4 ετών.

Συγκεκριμένα, οι γονείς του βρίσκονται σε διάσταση εδώ και μερικούς μήνες κι έχει ρυθμιστεί δικαστικά η επιμέλεια, η διατροφή και η επικοινωνία του παιδιού, καθώς αυτό διαμένει με τη μητέρα του, υπήκοο Μαρόκο.

Το παιδί επρόκειτο να μείνει με τον πατέρα του τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς μέχρι τα Φώτα, οπότε και ο πατέρας ήταν υποχρεωμένος να το επιστρέψει στη μητέρα και εν διαστάσει σύζυγο του. Η τελευταία παρέδωσε το παιδί στη μητέρα του κατηγορούμενου και γιαγιά του τέκνου, καθώς ο κατηγορούμενος εργάζεται στην επαρχία και επρόκειτο να επιστρέψει στην Αθήνα στις 4 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, η γιαγιά του 4χρονου πήρε το παιδί στις 3 Ιανουαρίου κι έφυγαν για τη Λιβύη, η οποία και είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς εκεί διαμένει ο σύζυγος της γιαγιάς, Λίβυος υπήκοος και παππούς του παιδιού.

Όλα έγιναν χωρίς τη συναίνεση της μητέρας του, η οποία πληροφορήθηκε από τη γιαγιά ότι το παιδί της βρισκόταν στη Λιβύη εν αγνοία της και κατέθεσε μήνυση κατά του εν διαστάσει συζύγου της και της μητέρας του για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου.

Ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου και παραπέμφθηκε στο Δικαστήριο, αντιμετωπίζοντας την ανωτέρω κατηγορία, ενώ η γιαγιά του παιδιού παραμένει ασύλληπτη, καθώς δε βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση, καθώς το Δικαστήριο αναγνώρισε σε αυτόν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η πλευρά της μητέρας επέμεινε στην εσφαλμένως ασκηθείσα πλημμεληματικού και όχι κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη σε βάρος του, ωστόσο δεν εισακούστηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Παναγιώτης Μαριόλης 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντος Παναγιώτης Μαριόλης τόνισε: « Μια δύσκολη και ευαίσθητη υπόθεση, η οποία έφερε σε άβολη θέση τους παράγοντες της δίκης. Νομικά θεωρούμε ότι δεν αποδείχτηκε η εμπλοκή του στην παράνομη πράξη, καθώς αγνοούσε το σχέδιο της μητέρας του, το οποίο και είναι κατακριτέο και μη αποδεκτό. Το μοναδικό μέλημα και των δύο πλευρών είναι η συνεργασία μας, ώστε να επιστρέψει το παιδί ασφαλές στην οικογένεια του και να απομακρυνθεί από μια χώρα, η οποία και δοκιμάζεται από τη δίνη του πολέμου».

της Τασούλας Παπανικολάου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top