Στείλε ένα γράμμα με αποδεκτή τον Άγιο Βασίλη και θα σου απαντήσει!

Η δράση των ΕΛΤΑ συμπληρώνει φέτος 28 χρόνια ζωής

Η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ, Όλγα Λέγγα μιλά στο star.gr

Στείλε ένα γράμμα με αποδεκτή τον Άγιο Βασίλη ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ή καταγωγής ή τόπου διαμονής. Μπορείς να στείλεις είτε είσαι ενός είτε 91 χρόνων! Αρκεί να συντηρείς «άσβεστη» την πίστη ότι υπάρχει και περιμένει όπως κάθε χρόνο να παραλάβει το γράμμα σου στο εργαστήριο του στη Λαπωνία. Και φυσικά επειδή και φέτος ήσουν καλό παιδί, να φροντίσει ώστε να γίνει πράξη το δώρο που του ζήτησες για τη νέα χρονιά. Υλικό ή άϋλο...!

«Η δράση συμπληρώνει φέτος 28 χρόνια ζωής. Ξεκίνησε το 1991. Πέρυσι παραλάβαμε περισσότερα από 150.000 γράμματα και στείλαμε απάντηση σε περίπου 55.000 παιδιά. Μπορεί να στείλει οποιοσδήποτε ανεξαρτήτως αν πρόκειται για μικρό η μεγάλο παιδί. Σε αυτά τα χρόνια που τρέχει το πρόγραμμα έχουμε λάβει γράμματα από όλο τον κόσμο. Το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και όπου υπάρχει ελληνική ομογένεια», λέει στο star.gr  η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ, Όλγα Λέγγα.

Τι ζητούν τα παιδιά στα γράμματά τους... αποκαλύπτει η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ, Όλγα Λέγγα

Έξω από κάθε υποκατάστημα ΕΛΤΑ από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν τα ειδικά κόκκινα ταχυδρομικά κουτιά όπου καθένας μπορεί να στείλει το γράμμα του στον Άγιο Βασίλη . Και εκείνος όταν το παραλάβει θα φροντίσει να απαντήσει σε όλους, αρκεί το γράμμα να έχει πάνω τη διεύθυνση του αποστολέα. 

Γράμματα πολύχρωμα, με ζωγραφιές και πρωτότυπες κατασκευές, όμορφες ευχές. Γράμματα συγκινητικά , που δεν περιμένουν δώρα αλλά μεταφέρουν τους προβληματισμούς και την αγωνία μικρών και μεγάλων.

«Στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης πολλά από τα γράμματα τον παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη έβγαζαν μια μικρή απογοήτευση. Προφανώς είχαν επηρεαστεί και αυτά από την κατάσταση που επικρατούσε όχι μόνο μέσα στην οικογένεια τους αλλά ευρύτερα στην κοινωνία. Από το 2015 και μετά αυτό το κλίμα απαισιοδοξίας άρχισε να αντιστρέφεται και πλέον τα περισσότερα από τα γράμματα που παραλαμβάνουμε εκφράζουν αισιοδοξία», επισημαίνει η κ. Λέγγα. 

Στη φετινή απαντητική ευχετήρια κάρτα του Άγιου Βασίλη στα παιδιά το κείμενο έχει επιμεληθεί ο διακεκριμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Στέφανος Δάνδολος. 

Μάλιστα από φέτος για όποιον έχει απορία σχετικά με το πως να γράψει το γράμμα του στον Άγιο Βασίλη, τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν την ιστοσελίδα hohoho.elta.gr. 

Εκεί τα παιδιά και οι γονείς θα βρουν οδηγίες για τη συμπλήρωση του γράμματος καθώς και όμορφα εκπαιδευτικά παιχνίδια που οξύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μικρών και μεγάλων «πιστών» στον πιο αγαπημένο Άγιο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top