Ζωγράφου: Ποια τρομοκρατική οργάνωση κρύβεται πίσω από τη βόμβα

Παρόμοια η δράση με αυτή των Χριστουγέννων του 2018

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας κρύβεται η τρομοκρατική οργάνωση «Οικονοκλαστική Σέχτα».

Πρόκειται για την ομάδα αναρχικών που προσπάθησαν τα περασμένα Χριστούγεννα να δολοφονήσουν ανυποψίαστους πιστούς, τοποθετώντας βόμβα έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Δύο συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α.

Τρία στοιχεία οδηγούν τους αστυνομικούς σε αυτή την εκτίμηση καθώς υπάρχει μεγάλη ομοιότητα στη συνδεσμολογία της βόμβας. Μόνο που τώρα την είχαν κάνει πολύ πιο ισχυρή και ιδιαίτερα φονική, βάζοντας μέσα πολλά περισσότερα καρφιά, από την πρώτη φορά.

Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και στην εκκλησία και τώρα στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου. Αυτό γίνεται συνειδητά από τους δράστες, γιατί όπως παραδέχονται με κυνικότητα, στόχος τους είναι να προκαλέσουν την μεγαλύτερη δυνατή ζημιά σκοτώνοντας αθώους πολίτες. Το τρίτο στοιχείο είναι η περιοδικότητα των χτυπημάτων. Εμφανίστηκαν πέρσι τα Χριστούγεννα, με την βόμβα στην οδό Σκουφά, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό κι έναν νεωκόρο.

Τυφλό χτύπημα στου Ζωγράφου: Η βόμβα ήταν γεμάτη εκρηκτική ύλη και καρφιά

Εμφανίστηκαν και πάλι τώρα, που πλησιάζουν Χριστούγεννα βάζοντας τη βόμβα στο τμήμα Ζωγράφου. Το μόνο που περιμένουν τώρα οι αστυνομικοί είναι η ανάληψη ευθύνης με προκήρυξη. Εκτιμούν μάλιστα ότι αυτό θα γίνει σε ιστοσελίδα του εξωτερικού, όπως η πρώτη προκήρυξη που έστειλαν 20 μέρες μετά την έκρηξη σε ιστοσελίδα αναρχικών στην Ισπανία. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top