Θεσσαλονίκη: Το σπίτι του «Big Brother» νοίκιαζε φοιτήτρια εν αγνοία της

Ο ιδιοκτήτης είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα στο υπνοδωμάτιο

Επί τρεις μήνες η νεαρή φοιτήτρια κυκλοφορούσε άνετα στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη χωρίς να έχει καταλάβει ότι κάποιος την παρακολουθεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 60χρονος σπιτονοικοκύρης είχε βάλει την κάμερα στο υπνοδωμάτιο. 

Η φοιτήτρια φανερά αναστατωμένη πήγε στο αστυνομικό τμήμα. Στην κατάθεσή της περιέγραψε λεπτομερώς στους αστυνομικούς πως ανακάλυψε την κάμερα που παρακολουθούσε 24 ώρες το 24ωρο την κάθε την κίνηση.  

Όπως είπε η ίδια, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να έρθει από το σπίτι για τον ενημερώσει για το αντικείμενο που βρήκε να κρέμεται από το ταβάνι του υπνοδωματίου. Μόλις το είδε τη διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για εξάρτημα από το σύστημα συναγερμού. 

Η φοιτήτρια όμως δεν τον πίστεψε. Κάλεσε έναν φίλο της που γνωρίζει από ηλεκτρολογικά. Ήρθε στο διαμέρισμα και μόλις είδε το αντικείμενο της είπε ότι δεν είναι εξάρτημα συναγερμού, αλλά κρυφή κάμερα που είχε τη δυνατότητα να καταγράψει χωρίς ήχο αλλά με εικόνα την οποιαδήποτε κίνηση, ακόμη και με κλειστά τα φώτα.

«Έχουμε εκπομπή υπέρυθρου φωτός, το οποίο δεν είναι ορατό για το ανθρώπινο μάτι, αλλά για την κάμερα είναι ικανό να φωτίσει και να μας δείχνει κάτι μετά σε ένα μόνιτορ, το οποίο φαίνεται καθαρά σε ασπρόμαυρο συνήθως» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαζαρίδης, τεχνικός συστημάτων ασφαλείας. 

Η νεαρή κοπέλα κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη για παράνομη καταγραφή της προσωπικής της ζωής και παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ο οποίος δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, παρουσιάστηκε μόνος του στο τμήμα λίγες μέρες μετά και κατέθεσε ότι πράγματι υπήρχε στο διαμέρισμα κάμερα, όμως, ήταν εκτός λειτουργίας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top