Μπόνους 100 ευρώ για κάθε νεκρό αγριογούρουνο θα παίρνουν οι κυνηγοί

Σε περιοχές ισχύει αυτό το μέτρο λόγω αφρικανικής πανώλης

αγριογούρουνα

Μπόνους 100 ευρώ θα παίρνουν οι κυνηγοί για κάθε αγριογούρουνο που θηρεύουν ή που βρίσκουν νεκρό.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το μέτρο αυτό ισχύει για τους κυνηγούς των συνεργείων δίωξης και για τις ομάδες κυνηγών που δραστηριοποιούνται στις περιοχές όπου λαμβάνονται ειδικά μέτρα για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων.

Τύρναβος: Επίθεση αγριογούρουνου σε γυναίκα

Αγριογούρουνα και στη Ραφήνα

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), αναφέρει ότι εγκρίθηκε η λήψη ειδικών διαχειριστικών μέτρων καθώς και μέτρων επιτήρησης και ελέγχου για την πρόληψη εισόδου και περαιτέρω διασποράς της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων σε δύο περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Δράμας και Ξάνθης που βρίσκονται κοντά στο χωριό Mochure της Βουλγαρίας.

Εκεί στις 24.10.2019 επιβεβαιώθηκε κρούσμα της νόσου, σε απόσταση 1,2 χλμ. από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ποια μέτρα προβλέπονται για τις συγκεκριμένες πειοχές (Υποπεριοχή Ι και ΙΙ)

  • Η απαγόρευση οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων της θήρας -πλην της θήρας αγριόχοιρου-, της διαχείρισης και εκμετάλλευσης των δασών, του αγροτουρισμού και της βόσκησης εκτρεφόμενων ειδών (βοοειδή, αιγοπρόβατα). 
  • Η θήρα του αγριόχοιρου επεκτείνεται και διενεργείται όλες τις ημέρες της εβδομάδας και χωρίς περιορισμούς στην κάρπωση, με σκοπό τη μείωση του πληθυσμού του αγριόχοιρου.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top