Θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο - Δεμένα τα πλοία στην Κεφαλονιά

Μέχρι και 9 μποφόρ στην περιοχή

Δεμένα τα πλοία στην Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» έχει ήδη «χτυπήσει» τα νησιά του Ιονίου με τους ανέμους να αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Πόρος - Κυλλήνη και Σάμη – Πάτρα είναι δεμένα στα λιμάνια της Κεφαλονιάς.

Δυνητικά επικίνδυνος ο «Γηρυόνης»: Σε κατάσταση συναγερμού η Αττική

Σύμφωνα με το kefaloniapress, από τα Λιμεναρχεία έχει δοθεί απαγορευτικό από τις 18.00 μμ μέχρι νέα εντολή άρσης. Αυτή τη στιγμή οι ριπές των ανέμων φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ, γεγονός που απαγορεύει τον απόπλου των πλοίων. 

Στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο των 17:00 από Κυλλήνη, αλλά στη συνέχεια αναμένεται να κλείσει η γραμμή έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, από την Ε.Μ.Υ., για τη Ζάκυνθο προβλέπεται κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, στη περιοχή μας θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ που το βράδυ της Κυριακής πιθανόν να φτάσουν τα 10 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Ως εκ τούτου, προτείνεται σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον αντιληφθούν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και έντονους ανέμους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερη προσοχή να επιδείξουν οι κάτοικοι που διαμένουν σε περιοχές πού έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top