Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες – Όσα πρέπει να ξέρετε

Πώς θα συνδέονται με το Δημόσιο;

ταυτότητες

Μέσα στο 2021 αναμένεται να είναι έτοιμες οι ταυτότητες νέου τύπου που θα μπορούν να διασυνδέονται με τις υπηρεσίες του Δημοσίου, σύμφωνα με τους στόχους της κυβέρνησης. 

Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερακάκης, στον Real Fm, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει ένας διαγωνισμός από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις νέες ταυτότητες, με στόχο να είναι έτοιμες εντός του 2021. 

Το 2020 οι ταυτότητες υψίστης ασφαλείας - Πόσο θα κοστίζουν;

Οι νέες ταυτότητες θα θυμίζουν περισσότερο πιστωτικές κάρτες, θα έχουν μια έγχρωμη φωτογραφία και σε αυτές θα αναγράφονται τα στοιχεία του κατόχου που υπάρχουν και στις σημερινές ταυτότητες, κι ένας αριθμός ο οποίος θα αντικαταστήσει όλους τους αριθμούς που έχει στην κατοχή του ο πολίτης, όπως ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ. 

Έρχονται οι νέες ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα

«Αυτή τη στιγμή έχουμε και ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, πρέπει κανείς να θυμάται και μια σειρά άλλων αριθμών και ο στόχος που έχουμε είναι μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να τους ενοποιήσουμε όλους. Θα ανακοινώσουμε σύντομα ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός. Είναι τεχνικό πιο πολύ αυτό το θέμα. Να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν από τους υφιστάμενους και να τον γενικεύσουμε, να γίνει και φορολογικού ενδιαφέροντος και κοινωνικού ενδιαφέροντος», είπε ο υπουργός.

Ο αριθμός αυτός θα δίνεται στους πολίτες με τη γέννησή τους, δε θα αλλάζει και θα συνδέεται με όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top