Δολοφονία ναυτικού σε καταψύκτη: «Αυτά είναι ανδρικές δουλειές»

Τι λέει για πρώτη φορά εκτός φυλακής η 23χρονη Ντανιέλα

Δείτε στο video τι δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η 23χρονη Ντανιέλα

Εκτός φυλακής μετά από πέντε χρόνια βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Ντανιέλα, η δεύτερη κατηγορούμενη στη δολοφονία του ναυτικού που είχε βρεθεί νεκρός σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα.

Η 23χρονη από τη Βουλγαρία που αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή και περιοριστικούς όρους έως ότου ξεκινήσει από την αρχή το δικαστήριο, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον εφιάλτη που έζησε, υποστηρίζοντας πως την παγίδευσαν και πως δεν είχε καμία ανάμειξη με τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού.

Δολοφονία ναυτικού σε καταψύκτη: Ελεύθερη με αναστολή η 23χρονη

Νεκρός σε καταψύκτη: «Η μάνα έβαζε το παιδί να δημιουργεί πρόβληματα»

«Μου είχε ζητήσει κάποιον να τον τρομάξει»

Η Ντανιέλα εξήγησε ότι γνώρισε τη Βουλγάρα σύζυγο του δολοφονημένου ναυτικού από μία άλλη γυναίκα που της τη σύστησε, επειδή εκείνο το διάστημα έψαχνε για δουλειά. «Τελικά δε με βοήθησε και δε μου βρήκε δουλειά. Βρήκα μόνη μου σε ένα μίνι μάρκετ».

Σύμφωνα με την 23χρονη η κατηγορούμενη σύζυγος του ναυτικού ποτέ δεν της είπε ότι ήθελε να σκοτώσει τον σύζυγό της, παρά μόνο να τον εκφοβίσει. «Δε μου είχε πει ποτέ ότι ήθελε να τον σκοτώσει. Μου είχε ζητήσει κάποιον για να τον τρομάξει. Μου έλεγε ότι έχει προβλήματα μαζί του».

Η Ντανιέλα της σύστησε έναν φίλο της, τον οποίο γνώριζε μόλις ένα μήνα, καθώς όπως είπε δε γνώριζε κανέναν άλλον. Όπως υποστήριξε, δεν είχε παρέες, δεν έβγαινε πολύ, έμενε με τους γονείς της και οι μετακινήσεις της ήταν από τη δουλειά στο σπίτι και από το σπίτι στη δουλειά.

Δολοφονία ναυτικού που βρέθηκε σε καταψύκτη: «Mου κόπηκαν τα πόδια»

Έγκλημα ναυτικού Καλλιθέα: «Ήθελα μόνο να τον εκφοβίσουν»

«Αυτά είναι ανδρικές δουλειές»

Αναφερόμενη στο ποσό των 14.000 ευρώ που φέρεται να προσέφερε η σύζυγος του δολοφονημένου ναυτικού στον φίλο της Ντανιέλας για να «εκφοβίσει» τον ναυτικό, η 23χρονη εξήγησε πως όταν ρώτησε τον φίλο της για ποιο λόγο του προσφέρει τόσα λεφτά, της απάντησε:

Άστα μην ανακατεύεσαι, αυτά είναι ανδρικές δουλειές.

Μετά από αυτό βρήκε δουλειά στο εξωτερικό και εξαφανίστηκε. Το ίδιο και η σύζυγος του ναυτικού. «Μόνο εγώ δεν ήξερα και καθόμουν σπίτι μου και δούλευα».

«Δε θα μπορούσα να αποδράσω και εγώ όπως έφυγαν οι άλλοι; Είμαι καθαρός άνθρωπος, με καθαρή καρδιά. Δεν έχω ακουμπήσει κανέναν» είπε με δάκρυα στα μάτια η Ντανιέλα.

«Δεν ήμουν στο διαμέρισμα την ημέρα της δολοφονίας»

Αν και είχε βρεθεί ένα αποτύπωμά της στην μπανιέρα του διαμερίσματος, αποδείχτηκε πως ήταν από μία άλλη μέρα που η Ντανιέλα είχε πάει καλεσμένη της συζύγου του ναυτικού στο διαμέρισμά της. Η κατηγορούμενη την είχε καλέσει για καφέ και η νεαρή κοπέλα έκανε κάποια στιγμή χρήση της τουαλέτας».

Την ημέρα της δολοφονίας, η 23χρονη ήταν στη δουλειά και όχι στο σπίτι της κατηγορούμενης, κάτι που αποδείχτηκε και στο πρώτο δικαστήριο.

«Το λάθος που έκανα είναι ότι εμπιστεύτηκα αυτή τη γυναίκα. Θα μπορούσε να είναι η μητέρα μου. Είναι στην ηλικία της μητέρας μου» κατέληξε η 23χρονη, η οποία ευχαρίστησε τους γονείς της που τη στήριξαν και πίστεψαν σε εκείνη από την πρώτη στιγμή.

Γιατί θα γίνει ξανά από την αρχή το δικαστήριο

Η δίκη στο Εφετείο θα ξαναγίνει από την αρχή στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 λόγω προβλήματος υγείας του Προέδρου της έδρας. Αυτό σημαίνει πως από τη νέα χρονιά θα υπάρχει νέα σύνθεση της έδρας και θα κληθούν να καταθέσουν όλοι από την αρχή.

Παράλληλα το δικαστήριο, παρά τις αντιρρήσεις του εισαγγελέα, αποφάσισε αφήσει ελεύθερη με αναστολή την 23χρονη συγκατηγορούμενη της συζύγου του ναυτικού, έως ότου γίνει εκδίκαση της υπόθεσης. Στη Ντανιέλα, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 18 χρόνια φυλάκιση ως συνεργός στο έγκλημα, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ δύο φορές την εβδομάδα και της καταβολής εγγυήσεως 3.000 ευρώ.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν Πρωτοχρονιά του 2015, όταν ένας φίλος του 63χρονου ναυτικού ειδοποίησε τον αδελφό του, πως δεν είχε εμφανιστεί στο γιορτινό τραπέζι, όπου ήταν καλεσμένος. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Καλλιθέα, στο οποίο διέμενε η Βουλγάρα - πρώην σύζυγος, του άτυχου άνδρα -  βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα. 'Ένα άψυχο κορμί, δεμένο χειροπόδαρα, βρισκόταν, σε εμβρυακή στάση, μέσα στον καταψύκτη.

Στο κάδρο της δολοφονίας μπήκε, αμέσως η πρώην σύζυγός του , η οποία εντοπίστηκε στη Βουλγαρία μαζί με τον γιο της και... 224.000 ευρώ.

Όπως είχε υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της δίκης ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, τον Νοέμβριο του 2014 είχε νοικιάσει το σπίτι στην πρώην σύζυγο του ναυτικού, η οποία έμενε μαζί με το παιδί της. Όμως σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, από τον Ιούλιο του 2015 η κατηγορούμενη είχε σταματήσει να πληρώνει το ενοίκιο. Έτσι αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά. Όταν μπήκε στο σπίτι με τους δικαστικούς επιμελητές έπαθε σοκ. Νοέμβριο του 2014 είχε νοικιάσει το σπίτι στην πρώην σύζυγο του ναυτικού, η οποία έμενε μαζί με το παιδί της. Όμως σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, από τον Ιούλιο του 2015 η κατηγορούμενη είχε σταματήσει να πληρώνει το ενοίκιο. Έτσι αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά. Όταν μπήκε στο σπίτι με τους δικαστικούς επιμελητές έπαθε σοκ.

Ανατριχιαστικές ήταν και οι καταθέσεις των δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι και βρήκαν το πτώμα του άτυχου ναυτικού.

«Στις 12 Ιουνίου 2016 μαζί με τον συνάδελφό μου, έναν κλειδαρά και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, πήγαμε να κάνουμε έξωση καθώς δεν πλήρωνε η κατηγορούμενη το μίσθωμα. Όταν ανοίξαμε μύριζε κλεισούρα. Είδαμε στο χολ τον καταψύκτη που είχε μαύρες ταινίες. Εκείνη την ώρα λέω χαριτολογώντας στους άλλους: "Λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα;". Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την Αστυνομία». Σύμφωνα με τον δεύτερο δικαστικό επιμελητή ο καταψύκτης είχε ρεύμα για αυτό και το πτώμα δεν ήταν σε αποσύνθεση.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top