Αντιεξουσιαστές ετοιμάζουν επιθέσεις- Βίντεο μαρτυρά την προετοιμασία τους

Εορτασμός  με μετανάστες μέσα στο Πολυτεχνείο  

Έτοιμη για μετωπική σύγκρουση είναι η αστυνομία και οι αντιεξουσιαστές με φόντο τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Σκοτεινός είναι ο ρόλος των μεταναστών που βρίσκονται μέσα στο κτίριο του Πολυτεχνείου.

Εορτασμός  με μετανάστες μέσα στο Πολυτεχνείο  

Το σχέδιο των αντιεξουσιαστών να προκληθεί ένταση μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου είναι εμφανές από το πρώτο λεπτό του εορτασμού. Οι  μετανάστες που μπήκαν κρυφά στο κτίριο Γκίνη παραμένουν εκεί .Γυναικόπαιδα μέσα και άνδρες απέξω.

Τρεις κουκουλοφόροι με κοντάρια στα χεριά φρουρούν την είσοδο του κτιρίου και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μπει. Η αστυνομία δεν αποκλείει, εκεί να φυλάσσονται καδρόνια, μπουκάλια και αλλά πολεμοφόδια.

Στους τοίχους του κτιρίου έγραψαν συνθήματα αλληλεγγύης για τους μετανάστες με μπογιές ενώ ζωγράφισαν γκράφιτι με μολότοφ για να δείξουν ότι είναι ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι να αμαυρώσουν την επέτειο.

Αντιεξουσιαστές ετοιμάζουν επιθέσεις  

Στις αποκλειστικές εικόνες του κεντρικού δελτίου του Star από τον υπαίθριο χώρο πίσω από το κτίριο Γκίνη υπάρχουν αλυσίδες και πεταμένοι αναπτήρες που μαρτυρούν την προετοιμασία των κουκουλοφόρων.

Οι πόρτες είναι σπασμένες από παλιότερες επιδρομές. Οι υπάλληλοι για να τους εμποδίζουν να μπαίνουν στα κτίρια, έχουν βάλει πίσω από αρκετές  πόρτες σιδερένια προστατευτικά.

Συνεργεία του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών το πρωί αφαίρεσαν τις ηλεκτρονικές πινακίδες από τις στάσεις στην οδό Πατησίων για να μην μπουν στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων.

Άρχισαν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο της εξέγερσης 

Η αντιπροσωπεία της βουλής με επικεφαλής τον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο, πήγε πολύ νωρίς το πρωί για να αποφύγει τα παρατράγουδα και κατέθεσε στεφάνι.

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τη μουσική την ιστορία των αγωνιστών του ΄73. Πλημμύρισαν τους χώρους του ιστορικού ιδρύματος και με τα μικρά χεράκια τους άφησαν λουλούδια και ζωγραφιές στο μνημείο.

Σε τμήμα της τσακισμένης πύλης του Πολυτεχνείου φωτογραφίζονται ελεύθεροι χάρη σε εκείνους τους αγωνιστές. Οι παλιοί γυρίζουν τον χρόνο πίσω...

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top