Ένταση ξανά στα Διαβατά: Νέα διαμαρτυρία εναντίον των μεταναστών

Οι κάτοικοι μιλούν για αυξημένη εγκληματικότητα

διαμαρτυρία κατοίκων

Σε νέες κινητοποιήσει προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι στα Διαβατά, μία μέρα πριν από το περιβόητο μπάρμπεκιου που θα γίνει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στο camp της περιοχής. 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δεν έλειψαν οι εντάσεις, ειδικά όταν έκανε δηλώσεις ο πρώην πρόεδρος της Νέας Μαγνησίας, Γιώργος Ελευθεριάδης. 

Σύμφωνα με το voria.gr οι κάτοικοι εξοργίστηκαν όταν άκουσαν τον κ. Ελευθεριάδη να λέει ότι το πρόβλημα είναι πως καθυστερούν οι συγκοινωνίες γιατί οι πρόσφυγες γεμίζουν τα λεωφορεία. 

Οι ίδιοι κατήγγειλαν επιθέσεις σε βάρος τους, ακόμα και εναντίον παιδιών, φαινόμενα εγκληματικότητας και τόνισαν ότι τους οδηγούν στο σημείο να γίνουν «εν δυνάμει δολοφόνοι», καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει φωτισμός και οι πρόσφυγες κινούνται πεζή το βράδυ στους δρόμους, με αποτέλεσμα οι οδηγοί των αυτοκινήτων να μην τους βλέπουν. 

Οι κάτοικοι προχώρησαν και στον αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και πραγματοποίησαν πορεία προς της Συμμαχική οδό, κοντά στην οποία βρίσκεται η δομή φιλοξενίας προσφύγων. 

Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν μπλόκο, με αποτέλεσμα αυτό να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων των Διαβατών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top