Αλεξάνδρεια: Επέτειος δέκα ετών του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών

Εορτάστηκε σε μία σεμνή και συγκινητική τελετή στη Βιβλιοθήκη

Το κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών, ιδρύθηκε το 2008 και λειτουργεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με πρωτοβουλία της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η αναγνώριση της σημασίας του, είναι διεθνής.

«Θεωρώ την Αλεξάνδρεια δεύτερη πατρίδα μου», είπε στην εκδήλωση η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στη σεμνή και συγκινητική τελετή, εορτάστηκε η Επέτειος των δέκα χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών. Ο Δρ. Mostafa El Feki, απένειμε τιμητική διάκριση στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη σημαντική της προσφορά.

«Η επίσκεψή της εδώ είναι σημάδι του ενδιαφέροντος και της θέλησής της για τον ρόλο που έχει το Ελληνιστικό Κέντρο. Δεν μπορώ να βρω τίποτα καλύτερο από τη συνεργασία των πολιτισμών μεταξύ των Εθνών γιατί είναι το κλειδί για το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης, Δρ. Mostafa El Feki.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που απόφοιτοι του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών, ευχαρίστησαν την κυρία Βαρδινογιάννη για την υποστήριξή της.

Η ίδια, που εκτός από Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Κέντρου είναι ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και μέλος του Advisory Board, τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους λέγοντας: «Είμαστε περήφανοι για την επιτυχία του Κέντρου Ελληνιστικών σπουδών, την ευγενή αποστολή του και για όλες τις  εκπαιδευτικές  δυνατότητες, που παρέχει στους φοιτητές από όλο τον κόσμο».  

Μέχρι σήμερα 135 φοιτητές έχουν σπουδάσει και έχουν αποκτήσει πτυχίο στις Ελληνιστικές Σπουδές ή έχουν κάνει μεταπτυχιακά. Το Κέντρο συνεργάζεται με πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και στην Αλεξάνδρεια . 

«Η καρδιά σου Μαριάννα μου είναι ένα μεγάλο Κρητικό περιβόλι για να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, μα κυρίως τα άρρωστα παιδιά», είπε δημόσια ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’.

Η κυρία Βαρδινογιάννη πραγματοποίησε ξεχωριστή ομιλία για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

«Αυτή η επέτειος είναι διεθνής και σας καλώ όλους να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια που θα εμπνεύσει τη νέα γενιά να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η Βιβλιοθήκη αποδέχθηκε την πρόταση της με μεγάλη χαρά. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top