Παρουσίαση βιβλίου «Βόρειος Ήπειρος, το δάκρυ του Ελληνισμού»

Αποτελεί  μια σύνοψη της ιστορίας της Β. Ηπείρου

Η ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος, τα όσα υπέστησαν οι Βορειοηπειρώτες κατά τη 45χρονη δικτατορία του Ενβέρ Χότζα, τα όσα  διαδραματίστηκαν από το 1984 – έως το 1997,   είναι τα βασικά γεγονότα που πραγματεύεται το ιστορικής σημασίας βιβλίο, του νομικού και πρώην υπουργού, Αντώνη Φούσα.

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Βόρειος Ήπειρος, το δάκρυ του Ελληνισμού»  έγινε στα Ιωάννινα, Όπως τόνισαν οι  ομιλητές,  το βιβλίο το οποίο κατατάσσεται στις σοβαρές ιστορικές μελέτες, αποτελεί  μια σύνοψη της ιστορίας της Β. Ηπείρου, έχει ιστορική αξία και  συναισθηματική σημασία.

Το βιβλίο έδωσε την ευκαιρία στους ομιλητές να σχολιάσουν τις εξελίξεις στα δυτικά βαλκάνια  μετρά το βέτο της Γαλλίας τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητάς στην Β. Ήπειρο.

«Το Γαλλικό βέτο δημιουργεί προβλήματα. Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα προσθετό ζήτημα γιατί ανατρέπεται εν μέρη η εσωτερική ισορροπία της συμφωνίας των Πρεσπών» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πιστεύουμε ,όπως ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής είχε διακηρύξει όταν υπέγραψε τη συνθήκη ένταξης της Ελλάδι στην ΕΕ, ότι σταθερότητά και σε πολιτικό και σε οικονομικό επίπεδο επιτυγχάνεται εντός της ΕΕ και όχι εκτός. Έχουμε κι εμείς ανάγκη από αυτές τις χώρες και αυτές μας έχουν ανάγκη εμάς» δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος. 

 «Τα Βαλκάνια πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθούν στην ΕΕ ,είναι ανάγκη για την ειρήνη και την καλή συνεργασία όλων των κρατών που βρίσκονται στην περιοχή» δήλωσε ο συγγραφέας και πρώην υπουργός, Αντώνης Φούσας.

Το παρόν στην εκδήλωση  έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό, εκκλησιαστικό, και ακαδημαϊκό χώρο, τοπικοί φορείς, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top