H εισβολή της Τουρκίας στη Συρία θα αυξήσει τους μετανάστες στην Ελλάδα

Οι αδίστακτοι διακινητές τους εγκαταλείπουν στο ελληνικό έδαφος

Την ώρα που ο Ερντογάν σφυροκοπά για τέταρτη μέρα τη Βόρεια Συρία, ο κίνδυνος για αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας είναι ορατός.

Συρία: Οι Τούρκοι «σφυροκοπούν» την πόλη Τελ Αμπιάντ

Στη θαλάσσια περιοχή Νότια της Αλεξανδρούπολης σκάφος της Φρόντεξ εντόπισε και διέσωσε 45 αλλοδαπούς που βρίσκονταν μέσα σε φουσκωτό. Την ίδια ώρα η επιχείρηση «Πηγή  της Ειρήνης του Ερντογάν αναμένεται να αυξήσει τις ροές.

Οι αδίστακτοι διακινητές εγκαταλείπουν στο ελληνικό έδαφος τους απελπισμένους μετανάστες, οι οποίοι με τα πόδια προσπαθούν να φτάσουν σε κάποια πόλη, όπως κατέγραψε στην αυτοψία της στον Έβρο, η Λευκή Γεωργάκη.

Στα περάσματα του Έβρου μέσα στο βουνό οι διακινητές εγκαταλείπουν ακόμη και τα αυτοκίνητά τους για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Στο Τζαμί του χωριού Σιδηρώ, που κατοικείται από Πομάκους, υπάρχουν δωμάτια φιλοξενίας  επισκεπτών. Εκεί βρήκαν καταφύγιο μετανάστες.

Οι αστυνομικοί κάνουν  συχνούς ελέγχους. Οι εικόνες που αντικρύζουν σοκάρουν. Στοιβαγμένοι άνθρωποι στα αυτοκίνητα των διακινητών, ακόμη και μέσα στα πορτ μπαγκάζ. Μόνο χθες συνέλαβαν  τρεις διακινητές που μετέφεραν με αυτοκίνητα 24 αλλοδαπούς στην  ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top