Η Λιβύη αμφισβητεί τις έρευνες ανοικτά της Κρήτης

Οξύτατη και άμεση απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών

Δάκτυλος Ερντογάν κρύβεται πίσω από τη λιβυκή ρηματική διακοίνωση με την οποία, όπως αναφέρει το Βήμα, αμφισβητείται το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνες στην ΑΟΖ νότια της Κρήτης. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οξύτατη και άμεση απάντηση του Υπ. Εξωτερικών

Η Λιβύη, καθ υπόδειξιν της Άγκυρας υποστηρίζει ότι στην περιοχή νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης έχει δικαιώματα. Ο Ερντογάν βοηθά και στρατιωτικά την κυβέρνηση του Φαγέζ Αλ Σαράζ στην Τρίπολη και μάλιστα συναντήθηκαν πρόσφατα.

Η Αθήνα εξέφρασε σοβαρότατες ανησυχίες για αυτή την εξέλιξη.

Ακάρ: Για την προστασία της Γαλάζιας πατρίδας χρειαζόμαστε ισχυρό πολεμικό ναυτικό

Δύο ημέρες, μόλις, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν οι Τούρκοι αξιωματούχοι διαγωνίζονται σε προκλητικότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσι Ακάρ, «για την προστασία του πλούτου της Γαλάζιας Πατρίδας είναι απαραίτητο να έχουμε εκπαιδευμένο προσωπικό και ισχυρό πολεμικό ναυτικό. Αν δούμε την ιστορία όσα κράτη είχαν ισχυρό ναυτικό έγιναν πιο ισχυρά».

Τουρκικό drone πάνω από τα ελληνικά πλοία

Κι ενώ ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, παρακολουθεί στον Έβρο μέρος της εφετεινής άσκησης Παρμενίων, ελληνικά πλοία που συμμετέχουν σε αυτή ανέφεραν πτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή τους. 

Για τον αναλυτή Αθανάσιο Κοσμόπουλο που μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star, η Τουρκία αποτελεί πλέον ένα κενό ασφαλείας στη δομή του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Τουρκία αποδεικνύει ότι δεν είναι απλώς ένας αναξιόπιστος σύμμαχος αλλά αποτελεί τον επικίνδυνο παράγοντα που συντελεί στην αποσταθεροποίηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top