Αυτοψία Star: Σχολεία ακατάλληλα και επικίνδυνα να στεγάσουν μαθητές

Εικόνες - ντοκουμέντο λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Εικόνες - ντοκουμέντο από κτίρια – «βόμβες», λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κατέγραψε η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σωτηρόπουλος. Σκουριασμένες κολώνες, χωρίς «τσέρκια», σχολεία - ακατάλληλα και επικίνδυνα να στεγάσουν μαθητές.   

Πόσο θα κοστίσουν φέτος τα σχολικά είδη

Σχολικά κυλικεία: Οι τιμές και τα προϊόντα που πρέπει να πωλούνται

Ο σεισμός του Ιουλίου, όχι μόνο προκάλεσε αλλά και έφερε στην επιφάνεια προβλήματα στατικότητας που προϋπήρχαν του σεισμού, όπως για παράδειγμα στο 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης. 

Σεισμός στην Αθήνα: Αυτοψία του Star στη Δυτική Αττική μετά τα 5,1 Ρίχτερ

63.000 δημόσια κτίρια χωρίς προσεισμικό έλεγχο 

20 χρόνια συμπληρώθηκαν ήδη από το καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας και τα περισσότερα σχολεία, όπως και τα περισσότερα δημόσια κτίρια δεν έχουν περάσει ούτε καν πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο. 

«Από τα 80.000 δημόσια κτίρια, μόνο τα 17.000 δημόσια κτίρια έχουν υποστεί προσεισμικό έλεγχο, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα 63.000 να μην έχουν εκλεχθεί ποτέ. Με αυτούς τους ρυθμούς όλα θα εκλεχθούν σε...60 χρόνια!» ανέφερε ο επίτιμος καθηγητής Αντισεισμικής Προστασίας ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης. 

Ακατάλληλα λόγω σεισμού πέντε σχολεία στο Αιγάλεω 

Ακατάλληλα εξαιτίας του σεισμού έχουν κριθεί τέσσερα σχολικά κτίρια στο Αιγάλεω. Αύριο δε θα ανοίξουν και οι μαθητές τους θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, Στάμος Αδάμ,  «τo Ειδικό Δημοτικό Σχολείο θα μεταφερθεί στο πρώην 15ο. Έχω βγάλει απόφαση να μεταστεγαστεί το 7ο δημοτικό στο 5ο Λύκειο, το 17ο δημοτικό στο 2ο Γυμνάσιο και το 11ο στο 20ο δημοτικό Αιγάλεω». 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top