Χρυσοχοϊδης: Έχουν συλληφθει επτά μέλη του ISIS στην Ελλάδα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε σε ερώτηση του Κυρ. Βελόπουλου

Μία σημαντική αποκάλυψη έκανε στη βουλή έκανε ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Εφτά αλλοδαποί που φέρεται να έχουν σχέση με την τρομοκρατική ομάδα των Τζιχαντιστών συνελήφθησαν  στην Ελλάδα την περίοδο 2017-  2019.

Το θέμα κρίνεται ιδιατέρως σοβαρό για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αφου οι συλληφθεντες ήταν καταχορυμένοι στη ειδική κόκκινη λίστα καταζητούμενων της Ιντερπόλ ως τρομοκράτες τζιχαντιστές.

Η αποκάλυψη του Μιχάλη χρυσοχοίδη έγινε μετά από ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  κατά το χρονικό διάστημα από το  2017  εως το 2019 και συγκεκλριμένα  έως τις  14 αυγούστου του 2019,  έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα επτά ύποπτοι για συμμετοχή στον ISIS, είτε με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους σε υποθέσεις σχετιζόμενες με τρομοκρατία επτά αλλοδαποί».

Ο κ. Χρυσοχοίδης τονίζει  ότι σε κάθε   περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ένα άτομο διώκεται διεθνώς ή προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ή και αποδείξεις για εμπλοκή του σε τρομοκρατικές - εξτρεμιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας προβαίνουν στη σύλληψη και σε όλες τις προβλεπόμενες περαιτέρω δικονομικές ενέργειες ή και στις απαιτούμενες για την έκδοσή του διαδικασίες.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top