Θρίλερ στην Κρήτη: 10χρονος παρασύρθηκε από κύματα

Έξι άτομα κινδύνεψαν για τη διάσωσή του

Όλα ξεκίνησαν στις 2.30 το μεσημέρι όταν, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, ένα αγοράκι 10 ετών άρχισε να παρασύρεται από τα κύματα. 

Ο πατέρας του βούτηξε αμέσως να το σώσει, ωστόσο, παρασύρθηκε και ο ίδιος από τα κύματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να καλεί σε βοήθεια. Στο κάλεσμα του πατέρα ανταποκρίθηκαν τρείς κολυμβητές, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι κατάφεραν και έβγαλαν στη στεριά  το παιδάκι. 

Το θρίλερ, όμως, συνεχίστηκε με την ανατροπή σκάφους του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών, στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα, που κινδυνεύσαν να χαθούν στα κύματα προσπαθώντας να σώσουν τον πατέρα του παιδιού που είχε παρασυρθεί στα ανοικτά. 

Τους ανθρώπους που «πάλευαν» με τα κύματα επιχείρησε να βοηθήσει και αλιευτικό σκάφος, ωστόσο, δεν μπορούσε να προσεγγίσει, λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Συνολικά, μαζί με το παιδί κινδύνευσαν 7 άτομα, τα οποία και, τελικά, βγήκαν όλα τους με ασφάλεια στην ακτή. Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα και στην Κάρπαθο, όπου τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά 7 αλλοδαποί επιβάτες επιβατηγού τουριστικού πλοίου, λόγω έντονου κυματισμού και εισροής υδάτων στην πλώρη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top