Ψαράδες στο δέλτα του Έβρου: «Τούρκοι στρατιώτες έστρεψαν τα όπλα πάνω μας»

Σε ενέδρα παραλίγο να πέσει ο Θανάσης Καμηλάρης όπως περιγράφει στο STAR

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό συνέβη στον Έβρο. Ψαράδες καταγγέλλουν ότι Τούρκοι στρατιώτες τους απείλησαν με τα όπλα την ώρα που ψάρευαν, ζητώντας τους να απομακρυνθούν από  ελληνική περιοχή. 

Σε ενέδρα παραλίγο να πέσει ο ψαράς Θανάσης Καμηλάρης, ο οποίος ψάρευε στο δέλτα του Έβρου, όταν εμφανίστηκαν μπροστά του στην περιοχή Νεραϊδότοπος, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες. Παρά τον αρχικό τρόμο που έζησε βλέποντας τις κάνες των όπλων, διατήρησε την ψυχραιμία του.

«Περίμεναν πότε θα φτάσει η βάρκα για να κάνουν επεισόδιο. Τα σήκωσαν και σημάδευαν πάνω μου. Εγώ θεώρησα ότι δεν έπρεπε να φτάσω άλλο κοντά  και έκανα αναστροφή με τη βάρκα και έφυγα» περιγράφει ο ψαράς, Θανάσης Καμηλάρης. 

Οι λιγοστοί ψαράδες που ζουν στην περιοχή και κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία,  έχουν μάθει τους γείτονες και ξέρουν πώς να χειριστούν την κατάσταση. Άλλωστε οι περισσότεροι  στο δέλτα του Έβρου είναι και εθνοφύλακες.

«Έλληνες, Εβρίτες, Θρακιώτες ψαράδες και κτηνοτρόφοι είναι εκεί και είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και το έχουν αποδείξει αρκετές φορές,  με γενναιότητα ότι μπορούν να προασπιστούν  τα σύνορά μας» λέει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

Φυσικά από τη στρατιωτική περίπολο, υπάρχει και αστυνομία,  καθώς  ο Έβρος έχει πολλά περάσματα που προτιμούν οι διακινητές για να περνούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Το περιστατικό επιβεβαίωσε και η αστυνομία.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top