Από τι πέθανε η 14χρονη στη Σαντορίνη – Τι είπε στο star.gr ο ιατροδικαστής

«Η κόρη μου ήταν λιπόθυμη και συνέχιζαν το πάρτι» λέει η μητέρα της

Δείτε στο video τι δήλωσε η μητέρα της Κατερίνας στην εκπομπή «Μαζί Σου»

Σε κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης Κατερίνας από τη Σαντορίνη. 

Όπως δήλωσε στο star.gr ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, η νεαρή κοπέλα πέθανε από πνευμονικό οίδημα που προκάλεσε ανακοπή και αιφνίδιο θάνατο. «Κατά τη γνώμη μου δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Αν όμως έχει γίνει και χρήση φαρμάκων ή ναρκωτικών ουσιών θα μας το δείξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων» πρόσθεσε.

Η νεκροτομή έγινε από τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλία Μπογιόκα, με την ταυτόχρονη παρουσία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος Ηλία Τσαντίρη, ο οποίος δήλωσε στο star.gr ότι ο «θάνατος της 14χρονης οφειλεται σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για περαιτέρω συμπεράσματα».

«Η κόρη μου ήταν λιπόθυμη και συνέχιζαν το πάρτι»

Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης από τη Σαντορίνη, η οποία έφυγε από το σπίτι για να πάει σε πάρτι κολλητής της από το σχολείο αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί Σου», περιέγραψε τι συνέβη τη μοιραία ημέρα, ενώ απάντησε και σε ισχυρισμούς που θέλουν την 14χρονη Κατερίνα να πήγε εκείνη τα ποτά στο σπίτι της φίλης της.

Σαντορίνη: 14χρονη ξεψύχησε μετά από πάρτι φίλης της

«Στις 18:00 η ώρα έφυγε από εδώ. Ήταν η αγαπημένη της φίλη από το σχολείο (που έκανε το πάρτι). Της είχα πει να επιστρέψει 22.00 με 22.15 το βράδυ. Την πήρα στις 22.15 δεν απάντησε. Ξαναπήρα, το σήκωσε η φίλη της και μου είπε ότι ήταν τουαλέτα. Αργότερα μου είπε ότι έγινε κάτι σοβαρό και λιποθύμησε η Κατερίνα και ήταν 2 ώρες λιπόθυμη! Μου είπε ότι την είχαν βάλει να ξαπλώσει. Μετά από ότι έμαθα, την είχαν αφήσει να συνέλθει μόνη της και συνέχισαν εκείνοι το πάρτι μέσα.Τα παιδιά ήταν μόνα τους στο πάρτι, οι γονείς είχαν φύγει» περιέγραψε η μητέρα της Κατερίνας.

Κατά τις 23:00 το βράδυ όπως ισχυρίζεται την πήραν και της είπαν ότι πάνε την Κατερίνα στο νοσοκομείο. «Με πήρε ο μπαμπάς της κοπέλας και μου είπε ότι το πάνε (το κορίτσι) με ασθενοφόρο. Η μητέρα της κοπέλας μου είπε να μην πάω από το σπίτι, γιατί ήταν άνω κάτω από το πάρτι. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, το είχαν πάει νεκρό το παιδί μου». 

Τι απαντά ο πατέρας της κοπέλας που έκανε το πάρτι

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κόρη του είναι 13 ετών και δε θα κατανάλωνε ποτέ αλκοόλ. Όπως εξήγησε με τη σύζυγό του είχαν ετοιμάσει για το πάρτι πίτες, αναψυκτικά, τυροπιτάκια και όχι αλκοόλ. Στη συνέχεια έφυγαν από το σπίτι καθώς ο χώρος είχε μόνο ένα δωμάτιο και δεν ήθελαν να νιώσουν άβολα τα περίπου 10 παιδιά που ήταν καλεσμένα. 

Σύμφωνα με τον πατέρα της 13χρονης, η άτυχη Κατερίνα έφτασε λίγο πριν εκείνοι φύγουν. Όπως είπε ο ίδιος, η 14χρονη φαινόταν να είχε καταναλώσει από πριν, ποσότητα αλκοόλ.

«Από το σπίτι μας δε λείπουν ποτά»

«Μου είπαν ότι είχε πάει τα ποτά η κόρη μου. Δεν το πιστεύω εγώ αυτό. Από το σπίτι μας δε λείπουν ποτά» ανέφερε η μητέρα της άτυχης Κατερίνας.  Όπως τόνισε από το σπίτι της δεν έλειπε κανένα μπουκάλι με ποτό ενώ το χαρτζιλίκι του παιδιού ήταν μικρό και δεν του επέτρεπε να αγοράσει ποτά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της εκπομπής «Μαζί Σου», παρά τα όσα υποστήριξε ο πατέρας της 13χρονης, το σπίτι ήταν γεμάτο με μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top