Ο Κώστας Μπακογιάννης στο STAR: «Θα κοιμηθώ καλά το βράδυ του Σαββάτου!»

Βόλτα στην Αθήνα λίγο πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών

Ο Κώστας Μπακογιάννης οργώνει τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας αποκαλύπτει στην Άννα Σταματιάδου, άγνωστες πτυχές της οικογένειας του, τις αγωνίες, αλλά και τα σχέδια του.

Ο πολιτισμός της καθημερινότητας αποτελεί προτεραιότητα για τον Κώστα Μπακογιάννη που θέλει να δει ξανά τους Αθηναίους να χαμογελούν!

Η ασφάλεια, η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο και οι δημόσιοι χώροι είναι τα μεγάλα του στοιχήματα. Ο πρώην Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και πρώην δήμαρχος Καρπενησίου θέλει τώρα να φέρει… ευκαιρίες, δουλειές, περισσότερους τουρίστες και στην Αθήνα. «Έχουμε ένα πάρα πολύ όμορφο πάρκο, είναι η ακαδημία Πλάτωνος. Εδώ λειτούργησε το μακροβιότερο πανεπιστήμιο στην ιστορία του πλανήτη, είναι ο Πλάτωνας, γνωστός ως τα πέρατα της Οικουμένης, όμως δυστυχώς το έχουμε εγκαταλείψει. Το έχουμε παρατήσει κι αν θες εδώ είναι μια μικρογραφία το τι έχουμε σήμερα στην Αθήνα. Έχουμε ένα ασύλληπτο πολιτιστικό κεφάλαιο, έχουμε τρομερές δυνατότητες, είμαστε μια από τις ελάχιστες πόλεις του κόσμου που το παρελθόν μπορεί κυριολεκτικά να ορίσει το μέλλον, αλλά δεν κάνουμε τίποτα για αυτό. Τι θέλουμε λοιπόν εμείς να κάνουμε; Σε συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να δώσουμε ζωή στο πάρκο, στην ακαδημία του Πλάτωνα και ταυτόχρονα να δώσουμε ζωντάνια σε ολόκληρη την περιοχή» δηλώνει στην κάμερα του STAR.

Κώστας Μπακογιάννης: Το νέο εκλογικό σποτ για τον β' γύρο των εκλογών

Μπακογιάννης: Δε με φοβίζουν τα «κουφοντινάκια»

Μέρα-νύχτα εδώ και έξι μήνες ο Κώστας Μπακογιάννης γράφει και σβήνει. Αυστηρότεροι κριτές του ισχυρίζεται πώς είναι τα παιδιά του: «Ο μεγάλος μου, ο Παύλος είναι 12 χρονών, αυτός φταίει για όλα. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την Αθήνα, ήθελα και εγώ να το συζητήσω με τα παιδιά μου, γιατί μια τέτοια απόφαση μπορούμε να την πάρουμε μόνο όλοι μαζί. Του λέω, λοιπόν, "Παύλο υπάρχει πολύς κόσμος που μου λέει να κάνω αυτό το πράγμα, εσύ τι λες;" και μου λέει ο Παύλος, "όχι, όχι ο μπαμπά, σε καμία περίπτωση, ούτε για πλάκα!". Του λέω "αγόρι μου γιατί; Θα είμαστε περισσότερες μέρες μαζί, δε θα είμαι στην περιφέρεια, θα έχουμε περισσότερο χρόνο", μου λέει "όχι μπαμπά. Στην περιφέρεια σε αγαπάνε όλοι… μπορεί να μη σε αγαπάνε όλοι, αλλά δε σε βρίζουν". "Εδώ δεν αλλάζει τίποτα, δεν γίνεται τίποτα!" και κάπου εκεί μέσα μου πείσμωσα και είπα θα δείξουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, από ένα παιδί στην πραγματικότητα μέσα του έχει παραιτηθεί!». 

Πλησιάζοντας προς τη δεύτερη Κυριακή, ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας έχει άγχος; «Εντάξει μια αγωνία την έχω προφανώς... Το σημαντικό είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Εμείς κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες με ψηλά το κεφάλι χωρίς συμβιβασμούς χωρίς εκπτώσεις. Αν με ρωτάτε, εγώ θα κοιμηθώ καλά το βράδυ του Σαββάτου» λέει και χαμογελάει με αισιοδοξία.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top