Μπάνιο στη θάλασσα μόνο για τολμηρούς - Ασυνήθιστα κρύα τα νερά φέτος

Η θερμοκρασία είναι κάτω από τις φυσιολογικές τιμές

θαλασσα νερο

Ο Μάϊος μπορεί να μπήκε και πολλοί να ετοιμάζονται για τα καλοκαιρινά τους μπάνια, ωστόσο το νερό της θάλασσας δεν είναι «σύμμαχός» τους.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η θερμοκρασία των ελληνικών θαλασσών παραμένει ακόμα πολύ χαμηλή, κάτι που είναι ασυνήθιστο για την εποχή.

Το ίδιο φαινόμενο – εκτός από τη χώρα μας- παρατηρείται και στην υπόλοιπη Μεσόγειο.

Η απόκλιση της επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας στην Ελλάδα την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 από δορυφορικές εκτιμήσεις που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr 

Δορυφορικές εκτιμήσεις νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου έδειχναν ότι η αρνητική απόκλιση της επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας (SST) κυμαίνεται μεταξύ 16ºC και 17ºC στο Βόρειο Αιγαίο, 18-19°C στο Νότιο Αιγαίο και περί τους 16-17°C στο Ιόνιο, δηλαδή περίπου 1-2°C χαμηλότερα από τις κανονικές τιμές για το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι στη χώρα μας επηρεάζουν και τη θάλασσα με μια χρονική διαφορά μερικών ημερών, οδηγώντας σε αρνητική απόκλιση μετά από πολλούς μήνες το 2018 και τις αρχές του 2019 όποτε η SST στη χώρα μας κυμαινόταν κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων 11 ετών. Γενικά στη λεκάνη της Μεσογείου οι δορυφορικές παρατηρήσεις που έχουμε στη διάθεσή μας απο το 1982 μέχρι σήμερα, δείχνουν μικρή αλλά σταθερή άνοδο της SST κάθε χρόνο, ακολουθώντας την υπερκείμενη ατμόσφαιρα, και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η SST είναι περίπου 2°C υψηλότερη από το 1982.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top