Αλλεπάλληλα τροχαία με γουρούνες: Έξι μέσα σε δύο χρόνια μόνο στη Ζάκυνθο

Τι λέει ο οδηγός του ΙΧ που συγκρούστηκε με τον αδικοχαμένο Πολωνό τουρίστα

Αλωνίζουν στα νησιά οι λεγόμενες γουρούνες, οι οποίες ευθύνονται για πολλά θανατηφόρα τροχαία. Η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και ο  δημοσιογράφος Άρης Λάμπος βρέθηκε στη Ζάκυνθο, όπου πριν λίγες μέρες ένας νεαρός σκοτώθηκε οδηγώντας ATV.

Μόνο στη Ζάκυνθο  από το 2017 έως σήμερα έχουν προκληθεί  έξι τροχαία στα οποία εμπλέκονται οχήματα τύπου ATV. Από αυτά προέκυψαν σοβαροί τραυματισμοί ενώ δύο ήταν θανατηφόρα. 

Δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα από τον  θάνατο ενός 27χρονου Πολωνού που έπεσε με τη γουρούνα του πάνω σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Ο οδηγός του μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

«Είδα τη γουρούνα να κάνει ζικ ζακ. Προσπαθούσα να την αποφύγω και πήγα προς το αυλάκι. Αυτός έχασε τον έλεγχο και ήρθε και χτύπησε επάνω μου κατευθείαν. Είχε γεμίσει αίματα ο κόσμος. Σπινιάρουν, κάνουν κύκλους μες στον δρόμο, είναι επικίνδυνα αυτά τα μηχανάκια» ανέφερε ο Διονύσης Λαγοπόδης στο star.gr. 

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι η  ελλιπής αστυνόμευση αλλά και το αλκοόλ που καταναλώνουν οι νέοι κυρίως επισκέπτες του νησιού κάνουν την κατάσταση στη Ζάκυνθο ακόμη χειρότερη.

Ο νόμος από τον Οκτώβρη απαγορεύει την κυκλοφορία σε γουρούνες κάτω των 125 κυβικών σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Επιτρέπεται μόνο η κάθετη διέλευσή τους.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη  ασάφεια αφού αναμένεται να εκδοθεί απόφαση του υπουργείου Mεταφορών σύμφωνα με την οποία οι δήμοι θα μπορούν να επιτρέπουν σε κάποιες περιοχές τη διέλευση των ATV 50 κυβικών. Κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερο μπάχαλο. 

«Για τις 50αρες γουρούνες ο κάθε δήμος παίρνει την απόφαση αν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Ολοι οι δρόμοι όμως δεν είναι δημοτικοί. Κάποιοι ανήκουν στην περιφέρεια. Οπότε δεν μπορεί ο δήμος να πάρει απόφαση και να σου πει να κυκλοφορήσουν ελεύθερα» ανέφερε ο επιχειρηματίας, Μπάμπης Καπελογιάννης. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top