Αγώνας ζωής για τον 5χρονο Βασίλη: Συγκινούν οι γονείς του στο Star

Τι είπαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Ο μικρός Βασίλης χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Το αγοράκι βρίσκεται ήδη στην Ιταλία και περιμένει ηπατικό μόσχευμα για να ξεπεράσει το σπάνιο  πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Οι γονείς του μίλησαν αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Βελίκα Καραβάλτσιου.

 «Για καλή μας τύχη, ο Βασίλης είναι ένα πολύ δυνατό παιδί που θέλει να ζήσει. βασανίζεται από κνησμούς, φαγούρες,  έχει πληγές στο κορμάκι του. Δεν ξέρει τι σημαίνει παίζω…» ανέφερε η μητέρα του, Αθηνά Δουρδουλάκη. 

Ήταν ενός έτους όταν  πήγε στον γιατρό για τον καθιερωμένο εμβολιασμό. Τα νέα όμως δεν ήταν καλά. ο Βασίλης νοσούσε  βαριά στο συκώτι!

«Εκείνη τι στιγμή είπα “πάμε να κάνουμε το παιδί καλά… ακόμα κι αν χρειαστεί να βγάλω το δικό μου συκώτι”. H μετάλλαξη καθορίζει την ασθένεια. Eίναι 6ο περιστατικό παγκοσμίως» ανέφερε ο πατέρας του, Παναγιώτης Κριαρας. 

«Στην Ελλάδα δε γίνεται γιατί δεν έχουμε παιδικό κέντρο μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων αλλά και γιατί σαν συνείδηση δεν γινόμαστε δωρητές οργάνων» πρόσθεσε η μητέρα του μικρού Βασίλη. 

Η γραφειοκρατία ατέλειωτη και τα χρήματα που απαιτούνται πολλά και προπληρωμένα. Η έγκριση πόρων για τα νοσήλευα έχει δοθεί. Οι καθυστερήσεις όμως είναι μεγάλες. 
 
 

Αγώνας ζωής

Η οικογένεια χωρίστηκε στα δύο. Ο μπαμπάς πηγαινοέρχεται μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Εδώ η αδερφή και ο αδερφός του, τον περιμένουν!

Οι γονείς του Βασίλη που τους τελευταίους μήνες δεν μπορούν να εργαστούν άνοιξαν επίσημα ερανικό λογαριασμό για τη στήριξή του. 

«Εάν σε 6 μήνες δε βρεθεί δότης εκεί μπαίνω εγώ. Κι εκεί ο μπαμπάς είναι έξω από το χειρουργείο και παραλαλάει για τη ζωή και των δυο. Είμαι αποφασισμένη. Θέλω να δω το παιδί να παίζει και να χαμογελάει» είπε η μητέρα του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top