Πάσχα στην Αθήνα! Ε και; Δες πού να πας για να νιώσεις κοντά στη φύση

Θα νιώσεις σαν να είσαι στο χωριό σου

παρκο

Πάσχα στην Αθήνα… Και μόνο που το σκέφτεσαι σε πιάνουν τα νεύρα σου. Συνήθιζες να το σουβλίζεις στο χωριό και φέτος δουλεύεις ή κάτι σου έτυχε και αναγκάζεσαι να μείνεις στην πρωτεύουσα; Μην τρελαίνεσαι! Υπάρχουν και εδώ ωραία πράγματα που μπορείς να κάνεις και να νιώσεις κοντά στη φύση, σαν να είσαι στην επαρχία.

Να λοιπόν που μπορείς να πας:

Λακκαγκίνη (Αγίας Τριάδος, Αφίδνες Αττικής, τηλ: 2295022805)

Λακκαγκίνη

Σε έναν ξεχωριστό χώρο στα Κιούρκα που συνδυάζει τα πάντα για μια ευχάριστη οικογενειακή εξόρμηση, περιπλανιόμαστε σε μονοπάτια μέσα στο πράσινο και χαζεύουμε συνηθισμένα και… όχι τόσο συνηθισμένα ζωάκια, όπως καγκουρό, λάμα, χήνες, ελαφάκια και παπαγάλους. Ο χώρος διαθέτει προσεγμένη παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια με ελαστικές πλάκες δαπέδου, παιδότοπο και εσωτερικό κινηματογράφο με πουφ. Μετά τη βόλτα, πιάνουμε θέση στο μεγάλο εστιατόριο του αγκροκτήματος για παραδοσιακές πίτες, χειροποίητα ζυμαρικά, μπριζόλες, διάφορα κρεατικά, ριζότα και λαχταριστά γλυκά.

Farma Moo (Λεωφ. Διονύσου, Νέα Μάκρη, 6946636148) 

Farma Moo, Νέα Μάκρη/Διόνυσος

Βάλτε πρώτη μέχρι τα σύνορα Διονύσου-Νέας Μάκρης και τη Farma Moo, σε μια από τις πιο εύφορες κοιλάδες της Ανατολικής Αττικής, δίπλα στο ποτάμι κι ανάμεσα στα βουνά. Εκεί, σε μια έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών θα ζήσετε για λίγο σαν να βρίσκεστε σε ένα εξοχικό μέρος πολύ μακριά από την Αθήνα, πλούσιο σε πράσινο, με ζώα όπως γαϊδουράκια, άλογα, πόνι, κότες, γαλοπούλες κ.ο.κ. να τριγυρνούν, περιβόλια, σε έναν πραγματικό παράδεισο για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους. Κι αφού χαλαρώσετε και πάρετε το οξυγόνο σας, μπορείτε να καθίσετε για φαγητό και να απολαύσετε πιάτα με ολόφρεσκα προϊόντα της φάρμας, να πάτε μια βόλτα παραλιακά στη Νέα Μάκρη ή να ανεβείτε προς τον Διόνυσο. Μπορείτε, μάλιστα, να φτιάξετε στη Farma Moo τo δικό σας περιβολάκι και να φυτέψετε φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας σας, για να τα αξιοποιήσετε στη συνέχεια στα δικά σας πιάτα. 

Eκτός από αυτές τις φάρμες που θα είναι ανοικτές Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, υπάρχουν και οι παρακάτω που μπορείτε να επισκεφθείτε άλλες ημέρες.

Το Περιβόλι στη Βάρη (Κυργίων 15, Βάρη, τηλ: 210 896 3 000)

Το Περιβόλι στη Βάρη

Το Περιβόλι στη Βάρη: ο αγαπημένος φυσικός παράδεισος κάθε παιδιού, δίπλα στην πόλη. Σε έναν απόλυτα ασφαλή & καταπράσινο χώρο 4 στρεμμάτων βασισμένο στις αρχές της «περμακουλτούρας», τα παιδιά απολαμβάνουν το πραγματικό παιχνίδι όπως το έχουν ονειρευτεί. Καθημερινά, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτότυπες δραστηριότητες και ελεύθερο φυσικό παιχνίδι, τα παιδιά τρέχουν, σκαρφαλώνουν, κατασκευάζουν, συνεργάζονται, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, καλλιεργούν τη σχέση τους με τη φύση και διασκεδάζουν όσο ποτέ ξανά. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν στην κουζίνα αγνά πιάτα με υλικά από τα βιολογικά πιστοποιημένα παρτέρια του Περιβολιού κι από μικρούς ντόπιους παραγωγούς.

Τρελή Φάρμα (43 χιλ. Π.Ε.Ο.Α.Θ. (Θέση Σείριος), Αυλώνας Αττικής, τηλ: 22950 42023)

Τρελή Φάρμα

Αν θέλετε να δείτε πώς πραγματικά είναι η ζωή στη φάρμα, η Τρελή Φάρμα που βρίσκεται στον Αυλώνα θα σας χαρίσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Μπορείτε να δείτε από κοντά όλα τα ζώα ελευθέρας βοσκής, να οργανώσετε και να απολαύσετε ένα πικ-νικ κάτω απ’ τα πλατάνια και να απολαύσετε την ψημένη στον παραδοσιακό φούρνο της γιαγιάς, πίτσα.

Οικολογικό Αγρόκτημα Διαμάντι (Θησέως 2 και Αγ. Παρασκευής, Τύμβος Μαραθώνα, τηλ: 2294067866)

Οικολογικό Αγρόκτημα Διαμάντι

Στον Τύμβο του Μαραθώνα, όχι πολύ μακριά από την πρωτεύουσα, θα συναντήσετε το οικολογικό αγρόκτημα-φάρμα Διαμάντι. Εκεί, εκτός του ότι κάποιες μέρες θα έχετε την ευκαιρία να χαζέψετε και ζωάκια, θα μπορέσετε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, φρούτα ακόμα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τη βόλτα, την επαφή τους με τα ζώα αλλά και με τα δεντρόσπιτα και τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί ειδικά για τους μικρούς επισκέπτες.

Μια φορά και έναν καιρό (Παναγίας Γρηγορούσης, 19011 Αυλώνας Αττικής)

Μια φορά κι έναν καιρό

Στο βιωματικό πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό», τα πιτσιρίκια θα παίζουν με τις ώρες στο πράσινο ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς είναι ένας στάβλος με ζώα (ταύρους, παγώνια, πόνι, κουνέλια κ. ά.) και να θαυμάσουν τα ελάφια που βρίσκονται στον ειδικά περιφραγμένο χώρο. Στο τέλος, μπορείτε να χαλαρώσετε στην καφετέρια του χώρου ενώ τα παιδιά «ξεδίνουν» στην παιδική χαρά και το τραμπολίνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top