30χρονος καλλιεργούσε κάνναβη στο διώροφο σπίτι του

Στη συνέχεια την «έριχνε» στην αγορά

κανναβη

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αττικής όταν ανακάλυψαν 95 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 47 ως 127 εκατοστών στο διώροφο σπίτι 30χρονου.

Για την «άρτια» καλλιέργεια είχε επιστρατεύσει μάλιστα πλήθος θερμαντικών λαμπών, ανεμιστήρων, μοτέρ εξαερισμού, πολύμπριζων, χρονοδιακοπτών, ενισχυτικών καλλιέργειας κάνναβης και άλλων συσκευών που βοηθούσαν τον κατηγορούμενο στην καλλιέργεια και αποδείκνυαν την πλήρη οργάνωση του. Επίσης βρέθηκαν ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 340 γραμμάρια κάνναβης και πλήθος όπλων χωρίς ο συγκεκριμένος να διαθέτει την απαραίτητη άδεια. Την κάνναβη που καλλιεργούσε στη συνέχεια την έριχνε στην αγορά.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο Δικαστήριο για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών υπό τη μορφή καλλιέργειας, κατοχής, συγκομιδής και πώλησης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Εν τέλει, και κατόπιν της αποδεικτικής διαδικασίας, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών. Αναγνωρίστηκε δε σε αυτόν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης υπογράμμισαν:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς ο εντολέας μας ήταν αντιμέτωπος με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο και θα μπορούσε να του επιφέρει εξοντωτική ποινή. Παραταύτα όμως, αυτό περιορίστηκε δυνάμει της αποδεικτικής διαδικασίας και ο καταδικασθείς –πλέον- έλαβε απόλυτα διαχειρίσιμη ποινή,. Αναμένουμε την ακόμα ηπιότερη μεταχείριση του κατά την εκδίκαση της έφεσης του».

Ρεπορτάζ: Tασούλα Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top