Έλληνες γιατροί έσωσαν γυναίκα με έμφραγμα την ώρα της πτήσης

Ήρωες θεωρούν τους δύο καρδιολόγους στην Αχαΐα

Τυχερή μέσα στην ατυχία της ήταν μία 54χρονη γυναίκα η οποία έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου την ώρα της πτήσης από Λισαβόνα με προορισμό τη Ζυρίχη.

«Φύλακες άγγελοί» της εκείνη την ώρα μέσα στο αεροπλάνο ήταν δύο Έλληνες καρδιολόγοι που δίχως να διστάσουν λεπτό της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, σώζοντας τη ζωή της.

Ο Νίκος Σπηλιόπουλος από το Αίγιο επέστρεφε εκείνη την ώρα από ιατρικό συνέδριο παρέα με τον συνάδελφό του, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Παπακωστοπούλου, περιέγραψε πώς με ελάχιστα μέσα κατάφεραν να ανατάξουν τη γυναίκα.

«Μια κυρία από τα πιο μπροστινά καθίσματα λιποθύμησε και έκανα αυτό που θεώρησα σωστό: Να αψηφήσω τις αναταράξεις και να σηκωθώ. Δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στην κυρία με θωρακικές συμπιέσεις και χορήγηση οξυγόνου» δήλωσε ο Νίκος Σπηλιόπουλος, τονίζοντας πως:

«Μας βοήθησε πάρα πολύ το πλήρωμα του αεροσκάφους. Σε μια καρδιοαναπνευστικη ανακοπή αυτό το οποίο είναι σύμμαχός μας είναι ο χρόνος κι εμείς δράσαμε αμέσως».

Μετά τις πρώτες βοήθειες που της έδωσαν, η πτήση τους προσγειώθηκε με προτεραιότητα και η γυναίκα μεταφέρθηκε ασφαλής πλέον στο νοσοκομείο. Στην περιοχή της Αχαΐας οι κάτοικοι θεωρούν τους δύο καρδιολόγους ήρωες και η ιστορία τους έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top