Πρόστιμο και σε τρίτη γιαγιά - Πουλούσε αυγά και σκόρδα στην Κατερίνη

Αποκαλυπτικά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη μαφία των λαϊκών

Και τρίτη γιαγιά μέσα σε λίγες ημέρες κατηγορείται γιατί πουλούσε κηπευτικά χωρίς άδεια. Την ίδια στιγμή αποκαλυπτικά είναι τα όσα βλέπουν  το φως της δημοσιότητας για τη μαφία των λαϊκών.

«Ούτε κλαίγομαι  ούτε τίποτα με τα χεράκια μας ότι κάνουμε. Αξιοπρέπεια, με τα χαράκια μου αυτά ότι κάνω, αυτά πουλάω». Με ειλικρίνεια που ραγίζει κάθε καρδιά, η κυρία Μαρία - όπως λέμε ενδεικτικά το όνομά της - μιλά χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και τη Ραλιώ Λεπίδου. Παρότι δεν έχει κανένα λόγο να κρύβεται. Με περισσή αξιοπρέπεια πουλά αυγά και σκόρδα στα Τσαγγαράδικα της Κατερίνης. Και όμως είναι μια ακόμη γιαγιά που της συνέλαβαν σαν κοινή εγκληματία. 

«Μας έκαναν πέρυσι καταγγελία ήρθε η αστυνομία μας πήρε, πήγαμε στο τμήμα πληρώσαμε 100 ευρώ πρόστιμο και τώρα 19/4 την Παρασκευή έχω το δικαστήριο. Ξέρω ότι έχουν δίκιο οι μανάβηδες που μας κάνουν αυτό».

Όπως ακούτε δικαιολογεί ακόμη και αυτούς που την κάρφωσαν στην αστυνομία. Είναι το τρίτο περιστατικό. Ανήμπορες ηλικιωμένες γυναίκες πουλούν λίγα προϊόντα για να μη ζητιανέψουν και συλλαμβάνονται. 

«Πέρασα πείνα, εξορία, δυστυχία, αλλά τούτω δω δε θέλω να το θυμάμαι. Σε αυτή την ηλικία να μπω στο δικαστήριο. Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να με κλείσει  φυλακή, γιατί δεν μπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή»

Η ΚΑΜΟΡΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ

Την ίδια ώρα  που κάποιοι έμποροι κηπευτικών ενοχλούνται από τις γιαγιάδες και τις καρφώνουν στην αστυνομία, δρούσε ανενόχλητη η μαφία των λαϊκών αγορών. Δείτε τι δηλώνει θύμα αποκλειστικά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και τον Γιώργο Σαραντάκο.
«Έχω πληρώσει 40.000 πρόστιμα. Έρχονταν και μου έλεγαν γιατί είναι κάτω η πινακίδα σου. Να 1.500, να 2.000»

Τα μέλη της σπείρας που χρησιμοποιούσαν κωδικούς όπως  ο Καράφλας, ο Βέγγος και ο Κοντός, αποτελούνταν από στελέχη της Διεύθυνσης λαϊκών αγορών,  επόπτες, προϊσταμένους υπηρεσιών  και πρόεδρους  σωματείων. Ξεζούμιζαν τους πωλητές.  Όσοι δεν λάδωναν, έχαναν την καλή θέση στην λαϊκή.

Σκληροί και αδίστακτοι εκβίαζαν ακόμη και γυναίκα με ανάπηρο παιδί. «Έχω ανάπηρο παιδί και δεν πρόκειται να δώσω 2.000 ευρώ για μια θέση».

Αυτές είναι οι δυο όψεις της πραγματικής ζωής. Από τη μια η μπαγαποντιά. Από την άλλη η αξιοπρέπεια.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top