Τραυματιοφορέας απολύθηκε γιατί είχε πλαστό απολυτήριο δημοτικού

Aντιμετώπιζε τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε ισόβια

Τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο της χώρας απολύθηκε γιατί είχε πλαστό απολυτήριο δημοτικού. Ο άνδρας 53 ετών μιλά αποκλειστικά  στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και την  Τασούλα Παπανικολάου  και εξηγεί  πώς γλίτωσε  παρά τρίχα τα ισόβια. 

Το έγκλημά του; Είχε αποφοιτήσει από το δημοτικό το 1982. Άλλαξε την ημερομηνία σε  1979 για να μπορέσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό   που είχε προκηρύξει το νοσοκομείο και διορίστηκε. Όταν απολύθηκε έπαιρνε 900 ευρώ και δούλευε στο νοσοκομείο 28 ολόκληρα χρόνια.

«Μου έστειλαν χαρτί ότι πρέπει να φύγω. Τους είπα εγώ δεν ξέρω, μου το δείχνετε πρώτη φορά, το βλέπω γιατί μου το δείξανε, είναι πειραγμένο.  Ρώτησα ποιος το είχε κάνει αυτό, ούτε αυτοί δεν ήξεραν», λέει. 

- Αισθάνεστε ότι εξαπατήσατε κάποιον;

«Όχι, γιατί ούτε εγώ το ήξερα»

Η απόλυση του τραυματιοφορέα έγινε πριν από τρία χρόνια. Από τότε ψάχνει να βρει δουλειά για να συντηρήσει την σύζυγο του και το 13χρονο παιδί τους.

«Δεν μπορώ τώρα να βρω δουλειά τώρα σε αυτά τα τρία χρόνια όπου και αν πάω μου λένε ότι είμαι μεγάλο», λέει.

Ο κύριος Θοδωρής αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε ισόβια, καθώς η κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν σε βαθμό κακουργήματος.  

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών απάλλαξε τον τραυματιοφορέα καθώς  δέχτηκε τους ισχυρισμούς του  ότι δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει το δημόσιο με το πλαστό απολυτήριο.

«Αναγνώρισε τη διάθεση ενός ανθρώπου να δουλέψει και δούλεψε σκληρά. Είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα κοινωνικό αλλά και νομικό»,  λέει ο συνήγορος του κυρίου Θοδωρή.

Η υπόθεση του κυρίου Θοδωρή έρχεται λίγους μήνες μετά την υπόθεση με την καθαρίστρια του Βόλου που απολύθηκε και πήγε μάλιστα φυλακή γιατί είχε και αυτή πλαστό απολυτήριο δημοτικού.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top