Μόνο στο STAR: Αστυνομία και Πυροσβεστική στο Μάτι

"Μουγγές" και "κουφές" υπηρεσίες που προσπαθούσαν να συντονιστούν

Νέα παράταση παίρνει η επίλυση του συστήματος επικοινωνιών της Αστυνομίας, καθώς θα συγκροτηθεί επιτροπή για να κάνει τις απαραίτητες προτάσεις στην πολιτική ηγεσία.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για "τυφλά" περιπολικά, κάτι που διαπίστωσε και το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι.

Πριν καλά-καλά εκτυπωθεί το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι, όλοι όσοι βρέθηκαν στον τόπο του μαρτυρίου γνώριζαν για τις "μουγγές" και "κουφές" υπηρεσίες που προσπαθούσαν να συντονιστούν. Εδώ και χρόνια οι αστυνομικοί φωνάζουν.

Το επικοινωνιακό αλαλούμ κατέγραψε και το εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει δυσλειτουργία στην ροή των πληροφοριών, έλλειψη σωστής ενημέρωσης μεταξύ των Αρχών και μεταξύ αυτών και των συντονιστικών κέντρων και μεταξύ αυτών και των στελεχών των άλλων φορέων με επακόλουθη συνέπεια την δημιουργία χαώδους κατάστασης στην ροή πληροφοριών, άρα και στον συντονισμό των δυνάμεων.

Αγωγές μαμούθ για τους νεκρούς στο Μάτι σε βάρος του Δημοσίου 

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος αξιωματικού της πυροσβεστικής που έβλεπε την φωτιά να φτάνει στο Λυρειο Ίδρυμα και ζητούσε να σπεύσουν ελικόπτερα. 

ΕΡΜΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: «Ρε καταλαβαίνεις τι σου λέμε τόση ώρα; Σας καλώ τόση ώρα να ρίξουν τα εναέρια...Δεν το καταλαβαίνετε αυτό το πράγμα; γυρνάω στο 15 (στον ασύρματο) δεν μου απαντάει κανένας, γυρνάμε εσάς και δεν μου απαντάει ούτε από εσάς κανένας».

199: «Δεν έχετε ασύρματο να μιλήσετε με τα εναέρια;»

ΕΡΜΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: «Όχι, όχι και δεν τα διαχειρίζομαι εγώ τα εναέρια»
199: «Ποιος τα διαχειρίζεται;»

ΕΡΜΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: «Δεν ξέρω ποιος τα διαχειρίζεται... εγώ μιλάω με το κέντρο και δεν απαντάτε».

Κάθε οικογένεια που έχασε έναν δικό της άνθρωπο στη φωτιά στο Μάτι, έχει να περιγράψει τη δική της ιστορία. Πολλοί ίσως να είχαν σωθεί αν έβρισκαν ανταπόκριση, όπως οι συγγενείς της 73χρονης Μαρίας Παγωμένου που είχε κάνει αγωγή στο ελληνικό δημόσιο, ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημίωση.

«Δεν πιάνουν οι ασύρματοι-Ακούνε οι πάντες»

Το αρχηγείο της αστυνομίας, εξήγγειλε τον Οκτώβριο του 2017 ότι υπήρξε συμφωνία και με καλυτέρους όρους για εγκατάσταση ψηφιακού συστήματος, με αγγλική εταιρεία. Μέχρι σήμερα όμως το σύστημα δε λειτουργεί.

Αποτέλεσμα, αστυνομικοί και πυροσβέστες πολλές φορές να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα για να ενημερώσουν και να ενημερωθούν...


Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top