Κρήτη: H στιγμή που καταρρέει η γέφυρα του Κερίτη από τα ορμητικά νερά

Από θαύμα σώθηκαν οι οδηγοί που πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα πριν

Συγκλονίζει η στιγμή που η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό Χανίων κατέρρευσε από την κακοκαιρία, εικόνες που κατέγραψε η Νέα Τηλεόραση Κρήτης. 

Η γέφυρα ήταν κλειστή λόγω ενδείξεων υποχώρησης,  άνοιξε όμως χθες το απόγευμα, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση οχημάτων.

Σήμερα το μεσημέρι, η γέφυρα κατέρρευσε εντελώς, παρά τις προσπάθειες θεμελίωσής της, που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, είχαν περάσει αυτοκίνητα από το σημείο και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.  Πλέον τα δύο χωριά, Σκινές και Αλικιανός έχουν αποκλειστεί εντελώς, καθώς δεν υπάρχει πια δρόμος για να τα συνδέει.

Η "Ωκεανίς" 'έφερε πολλά προβλήματα στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι ένας 61χρονος άνδρας αγνοείται από το πρωί της Δευτέρας, όταν το όχημα του παρασύρθηκε από χείμαρρο στα Χανιά.

Η ιστορική γέφυρα του Κερίτη χτίστηκε πριν από 111 χρόνια. Την 1η Αυγούστου 1941, "τα θεμέλια της ποτίστηκαν με το αίμα 118 ανθρώπων που εκτέλεσαν οι Γερμανοί, κατά τη διάρκεια της κατοχής" αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα. Υπήρξε το καταφύγιο που προστάτευε όσους προλάβαιναν να κρυφτούν στους θόλους της, να βάλουν εκεί και τους τραυματίες τους, μέχρι να μπορέσουν οι δικοί τους να τους παραλάβουν και να τους προσφέρουν κάποια βοήθεια εκείνες τις τραγικές στιγμές. Εκεί κουβαλούσαν και τους σκοτωμένους για να τους παραλάβουν κι αυτούς, οι δικοί τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top