Φρούριο η Αθήνα λόγω του συλλαλητηρίου - Κλείνουν οι δρόμοι από νωρίς

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ - Ψηφίζεται στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Ψηφίζεται σήμερα, Πέμπτη η Συμφωνία των Πρεσπών και η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Διάφοροι φορείς οργανώνουν συγκέντρωση στις 7μμ της Πέμπτης στο Σύνταγμα, ενώ νωρίτερα κομματικές οργανώσεις (Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία κ.ά.) οργανώνουν στις 5.30μμ προσυγκέντρωση στον Σταθμό Μετρό Αμπελοκήπων και πορεία προς τη συγκέντρωση του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας είναι:

  • 18:00: πάρκο Ελευθερίας - ΚΚΕ
  • 18:00: Αλεξάνδρας και Κηφισίας - αριστεριστές
  • 18:00: πρεσβεία ΗΠΑ -  Λαϊκή Ενότητα
  • 19:00: Σύνταγμα

Οριστικό: Δεν καταθέτει πρόταση μομφής η ΝΔ!

Στο πόδι πάλι 2.000 αστυνομικοί

Η Βουλή αναμένεται για ακόμα μία φορά να μετατραπεί σε «φρούριο», ενώ επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 2.000 αστυνομικοί.

Στόχος της αστυνομίας είναι να διαφυλαχθεί το Κοινοβούλιο, σε περίπτωση που υπάρξουν σοβαρά επεισόδια όπως αυτά της Κυριακής.

Διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι παραταγμένες στα σκαλιά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται και στο υπουργείο εξωτερικών.

Εκτός από τα αστυνομικά τείχη που θα λειτουργήσουν ως «αναχώματα» της Βουλής, το κυριότερο τείχος θα στηθεί στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στην Βασ. Σοφίας, το οποίο θα είναι διπλό και θα σχηματίζει έναν ασφαλή διάδρομο διέλευσης για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των βουλευτών στο κοινοβούλιο.

Ο ένας φραγμός από κλούβες θα είναι στα "λουλουδάδικα" και ο δεύτερος πάνω από την οδό Ακαδημίας.

Επίσης η αστυνομία αναμένεται να επιστρατεύσει drones και ελικόπτερο, που θα δίνουν στίγμα για ό,τι συμβαίνει, ενώ ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα αναμένεται να κλείσει περίπου στις 16:30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Επίσης, γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο της Βουλής θα υπάρχει ένας κύκλος ασφαλείας από την Βασ. Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Όλγας και θα κλείνει στην Αμαλίας. Αλλο ένα «αόρατο τείχος» από αστυνομικούς της Ασφάλειας θα στηθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος θα είναι κλειστός από το πρωί, για την περίπτωση προσέγγισης μέσα από αυτόν.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα-Αμπελόκηπους

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κλπ), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία ΗΠΑ, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας) θα ισχύσουν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων, λόγω προγραμματισμένων διαδηλώσεων, με αφορμή τη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι ρυθμίσεις αυτές «θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες».

Η τροχαία ζητεί από τους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της εν λόγω περιοχής κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τρεις συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Στις 18:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση μπροστά από τον Λευκό Πύργο, μετά από κάλεσμα που απευθύνθηκε διαδικτυακά από τον "Εθνικό Κήρυκα". 

Την ίδια ώρα, στις 18:00, μέλη αριστερών συλλογικοτήτων προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Καμάρα. Ενώ μισή ώρα μετά, στις 18:30, το ΠΑΜΕ δίνει ραντεβού στο Άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει και πορεία.

Μαθητική πορεία στη Λάρισα

Στις 12:00 στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί μαθητική πορεία για την συμφωνία των Πρεσπών.

Μπλόκα αγροτών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Συγκέντρωση με τρακτέρ θα πραγματοποιήσουν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 12:00 μ. αγρότες του νομού, ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.Την ιδια ωρα εχει προγραμματιστει και μαθητικη πορεια.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top