Συλλαλητήριο για τη Μακεδόνια: "Πεδίο μάχης" το Σύνταγμα

Επιτέθηκαν και σε φωτορεπόρτερ

Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Βουλή στήθηκε... σκηνικό πολέμου.

Νεαροί έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full face, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη και κουκούλες καβαλάνε τις σκάλες και επιτίθενται με πρωτοφανή βιαιότητα στους αστυνομικούς.

Χάος στο κέντρο της Αθήνας: Μαχαίρωσαν άνδρα στη Σόλωνος

Από το μένος των κουκουλοφόρων δεν γλιτώνουν ούτε οι φωτορεπόρτερ. 

"Είναι οπλισμένοι με πέτρες, ξύλα, κοντάρια, βόμβες μολότοφ και κατσαβίδια . Στα σκαλιά της Βουλής γίνεται μάχη. Ο νεαρός που βλέπετε με το κίτρινο σακκίδιο στην πλάτη πετάει ακόμη και το εθνικό μας σύμβολο , την ελληνική σημαία", δήλωσε ο φωτορεπόρτερ Κώστας Νταντάμης.

Ένας άλλος νεαρός με την ελληνική σημαία στην πλάτη κατεβάζει το παντελόνι του και επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα. 

Με συνθήματα και σημαίες πολίτες διαδήλωσαν για τη Μακεδονία

Για περισσότερες από τρείς ώρες , μέχρι τις πέντε και τέταρτο,  συνεχίζονται οι οδομαχίες ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και τους αστυνομικούς. Την ώρα των επεισοδίων, όπως βλεπετε στο βίντεο του news247  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός περνάει δίπλα από το μάτι του κυκλώνα.       

ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ  

Οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά. Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος μετατρέπονται σε θάλαμο αερίων. Οι διοργανωτές ουρλιάζουν απο τα μικρόφωνα να ανοίξουν οι δρόμοι. Ένα παιδάκι δύο ετών κινδύει. 

Σκηνές πανικού στο Σύνταγμα: Λιποθύμησε μωρό από τα χημικά

Πολίτες που κατέβηκαν να διαδηλώσουν στο συλλαλητήριο ασφυκτιούν. Μητέρες κρατώντας τα παιδιά τους προσπαθούν να απομακρυνθούν. Πολίτες λιποθυμούν στη μέση του δρόμου με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. 

Το Athens Plaza και τα άλλα ξενοδοχεία του κέντρου ανοίγουν τις πόρτες τους για να βοηθήσουν τους τραυματίες.  Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παίρνει ένα παιδάκι στην αγκαλιά για να το προστατέψει.

Επεισόδια και χημικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Οι μολότοφ και τα δακρυγόνα φούσκωσαν την πολιτική αντιπαράθεση. 

"Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.
Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία»", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. 
Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: "Η κυβέρνηση - κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο. 
Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν  ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακωστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν".

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έριξε δακρυγόνα σε οικογένειες

Από τα πρωτοφανή σε βιαιότητα επεισόδια τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί ενώ αρκετοί πολίτες πήγαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: "Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων".

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top